Želja bralke je bila, da bi imela pečico na stojni višini in pomivalno korito v kotu, saj ima tam dovodne in odtočne cevi. Kuhinja naj bi se na željo stranke začela za prostostoječim hladilnikom, česar pa ji ne priporočam, ker lahko pokvari enotni videz kuhinje.

Zraven hladilnika sem tako umestil pečico, ob njej kuhalno ploščo in napo, nadaljeval s pomivalnim strojem in, kot sem že omenil, s pomivalnim koritom v kotu. V nadaljevanju pride pod oknom predal za pribor in druge stvari, ki se največ uporabljajo v kuhinji, da bi imela bralka vse pri roki. V drugi kot sem umestil omarico z vrtljivim pladnjem, ker je bolj uporabna kot navadna kotna omarica. Sledi omarica z izvlečnimi vodili, ki je zelo uporabna za razne steklenice. Na koncu prideta še dva predalnika za posodo in pregrade za jedilni set.

Nad pomivalnim koritom in pomivalnim strojem sta še dve omarici, ena kotna in ena polovično zastekljena za kozarce, z dvižnimi vrati. Ostalo nam je še nekaj prostora za regal, v katerem naj bi bile začimbe. Kuhinjo sem ločil od jedilnice s steklenim šankom. Kuhinja ima veliko delovnega pulta, da se bralka v njej ne bi počutila utesnjeno. S takšno postavitvijo bralka pridobi lepo usklajen in izkoriščen prostor.

Tomaž Gorše, GA Črnomelj