Kopalnica je danes pojem visokega standarda, oaza sproščenosti in kotiček, kamor se zatečemo pred stresnim vsakdanjikom. Zaradi visoke tehnologije mnogokrat spominja na prostor prihodnosti ali na vesoljsko plovilo kot pa na del stanovanja.

Kopalna kad

Izbira oblike, materiala, globine in dolžine kopalne kadi je odvisna od oseb, ki jo bodo uporabljale. Na voljo imamo pravokotne, kotne, ovalne, okrogle, vgrajene ali samostoječe. Lahko gre za kombinacijo s kabino za prhanje ali pa je kad dvojna. Trenutno so najbolj popularni samostoječi modeli starinskega videza, ki kopalnici dajejo nadih starinskega. V trendu sta tudi kamen in les.

bana.jpg

Če ne veste, kaj izbrati, kad ali kabino za tuširanje, vedite, da kad dvigne stanovanju ceno.

Umivalnik

Umivalnik naj bo usklajen z že obstoječimi ali novimi elementi, posebno z omaricami. Moderni so ekstremni modeli, kar pomeni, da je najbolje izbrati enostaven in enobarven umivalnik, če so ploščice žive barve, ali pa takšen, ki bo z barvo in vzorcem osvežil in poživil prostor. Slednji bo lepo prišel do izraza, če so ploščice v kopalnici bele.

umivalnik.jpg

Vodne armature

Tudi vodne armature naj bodo usklajene z omaricami in umivalnikom. Skrivnost je namreč v dopolnjevanju in kombiniranju elementov. Če želite videz kopalnice le malo spremeniti, vam bo z lepo pipo to hitro uspelo. Oblikovalci priporočajo opazne in ostre oblike pip, ki so lahko kromirane ali mat videza.

pipa.jpg

Kopalniško pohištvo

Pohištvo naj bo usklajeno z velikostjo prostora. Izbor barve je zelo pomemben, saj neusklajenost in odstopanja izven barvne lestvice hitro prinesejo vizualni nered. Zmeda barv prostor optično pomanjša in majhno kopalnico naredi še manjšo.

jasmin.jpg

Prva zapoved na lestvici trendov je funkcionalnost kopalniškega pohištva in druge opreme. Lepa, a nefunkcionalna oprema je nesmiselna, posebno v kopalnici, kjer mora biti prav vse kar najbolj na dosegu roke. Spomnimo še na zlato pravilo: majhna kopalnica - majhni elementi,  velika kopalnica - večji elementi.

Barve in nianse

Barve, kot so vanilijeva, sivo-bela in nevtralne nianse so absolutne vladarke sodobno opremljenih kopalnic. Uporabite jih le kot dekorativni element in z njimi pobarvajte posamezne dele sten.

metulj.jpg

Če se boste odločili za ploščice, vedite, da tudi zanje velja, da so majhne primerne za manjše prostore in velike za večje.