Med večjimi zanimivostmi je poseben stolp, ki bo obiskovalce lahko "izstrelil" 62 metrov visoko, s čimer bodo lahko občutili podobne pospeške, kot jih doživljajo dirkači formule ena. Poleg tega bo v parku tudi največja zbirka klasičnih in modernih dirkalnikov Ferrarija izven sedeža podjetja v Maranellu.

Tematski park bo obiskovalcem poskušal približati tudi druge značilnosti dirkaškega življenja - od sprehoda po paddocku, kjer se pripravljajo dirkalniki za dirko, do dela v boksih, kjer se dirkalniki med dirko oskrbijo z gorivom in novimi pnevmatikami. Prav tako bodo obiskovalci lahko uporabljali enako orodje, kot ga uporabljajo mehaniki ferrarijev.

"Prinaša nam svet moto športa. Prinaša nam odlične GT-avtomobile. Prinaša nam nostalgijo," je povedal direktor parka Andy Keeling. "Poleg tega bo tudi odličen kraj za zabavo. To ni muzej. Tudi ni avto salon. Voziš se lahko z velikimi vlakci smrti. In gre za vlakce ferrarijeve formule ena," je dodal.

Odprtje tematskega parka v Abu Dabiju sicer kaže tudi pomen Bližnjega vzhoda za prihodnost formule ena in motorističnih dirk na sploh. Abu Dabi in Bahrain sta že prizorišči dirk formule ena, kmalu pa naj bi dirke gostil tudi Katar.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.