Med zanimivejšimi odtenki je vsekakor vijolična na temno sivi osnovi z dodatkom umazano vijoličaste. Če ne marate vijoličnih tonov, poiščite svoj najljubši odtenek v zanimivih barvnih paletah, ki so jih sestavili oblikovalci iz podjetja Benjamin Moore. Četudi ne načrtujete pleskanja sten, jih lahko s preprostimi in enostavnimi posegi vključite v dom.

Etno navdih

smaragdna.jpg

Barvna paleta Soulful išče navdih v globalni etno estetiki. Ta barvna lestvica bo v vaš dom vnesla širna prostranstva sveta. Če jo hočete uspešno vključiti  v prostor, je pomembno, da uporabite elemente različnih vzorcev in zanimivih detajlov, v katerih prevladujeta barva zemlje in zamolklo smaragdno zelen odtenek z dodatkom ene izmed močnih barv, kot je na primer vijolična.

Za bolj živahne zimske dneve

zivahne.jpg

Barvna paleta Spirited je oblikovana z namenom, da nam povzdigne duha v turobnih zimskih dneh. Odlikujejo jo intenzivne barve in geometrijske oblike v sivi barvi. Ko govorimo o intenzivnih barvah, je pomembno določiti glavno barvo, kot je na primer temno siva, okrog katere v zgodbo oblikujemo druge nianse. Čeprav močne barve pozitivno vplivajo na razpoloženje, pa z njimi ni dobro pretiravati. Brez dobre organizacije je lahko celoten vtis precej klavrn.

Pastelna umirjenost

siva1.jpg

Barvna paleta Dreamy je namenjena večnim sanjačem, ki uživajo v umirjenih, pastelnih tonih. Odlikujejo jo svetle nianse in umirjene barve, s katerimi v dom vnesemo prijeten, pomirjujoč učinek. Svojo oazo sofisticiranosti boste najlaže ustvarili s pomočjo zračnih materialov in zamolklih pastelnih tonov. Dodajte tudi nekaj opaznejših detajlov in z njimi povežite celoto. Vendar s pastelnimi toni nikar ne pretiravajte: preveč zračnih in pastelnih odtenkov lahko ustvari medel vtis.