Hišni kino ni le elektronska naprava, temveč gledanju filmu namenjen prostor, ki je s pomočjo pohištva, zvočnikov, televizorja in druge videoopreme oblikovan tako, da gledalcu ponuja optimalno vizualno in slušno izkušnjo.

Najpomembnejši kos domačega kina je udobna sedežna garnitura. Zaradi vedno večje popularnosti je na tržišču moč najti tudi že posebne sedežne garniture, ki omogočajo boljše gledanje in poslušanje.

Udobje je na prvem mestu

Zakaj ne bi uporabili starih naslanjačev iz dnevne sobe? Lahko jih, vendar pa obstajajo posebne zofe za hišni kino, ki imajo vgrajena držala za roke in zložljivo mizico za prigrizke. Cene se gibljejo okrog 1000 evrov za kos, kar ni dobrodošlo, če si želite postaviti poceni hišni kino. Alternativa so sedeži, ki po videzu spominjajo na tiste iz kinodvoran – so med seboj povezani ali celo pritrjeni v tla. Takšni sedeži so od prej naštetih za več kot polovico cenejši.

Če še vedno razmišljate o vaših starih naslonjačih, jih opremite vsaj z dodatnimi blazinami, ki vpijajo zvok, hkrati pa položaj  telesa držijo v poziciji, iz katere bo gledanje filma kar najboljše.

Osnovne komponente hišnega kina

Med osnovne komponente hišnega kina spadajo veliki ploski ali plazemski televizor, DVD-predvajalnik, zvočniki in dober ojačevalec zvoka. Osnovno pravilo na področju avdio- in videonaprav je:  več kot vložiš, več dobiš. Zato je dobro pridobiti znanje na tem področju in premisliti, kaj pravzaprav potrebujete. Pri tem vam lahko pomagajo izkušeni prodajalci, internetni forumi, uradne strani proizvajalcev tovrstne opreme, sejmi…

Ne glede na to, kaj boste kupili, imejte v mislih, da sta udobje in mir pri gledanju filmov ključnega pomena. Zato naj bo prostor primerno zvočno izoliran in opremljen s predmeti, ki so simbol udobja: preprogami, blazinami, mehkimi tkaninami.