Staro, neuporabno in zapuščeno skladišče tkanin v Šanghaju so sodelavci ArchUniona spremenili v razstavni prostor, ki leži v novi umetniški četrti. Skladišče sestavljajo tri zasebne stavbe, ki se razprostirajo na površini 1200 kvadratnih metrov. Osrednji del je spremenjen v prostor za rekreacijo, razstavni prostor in studio.

_11.jpg

Zunanji zidovi zapirajo skladišče s treh strani, četrta pa je zastekljena. Zidovi so sezidani iz neenakomerno postavljenih zidakovm kar daje videz strukturne čipke, ki skozi svojo konstrukcijo omogoča, da svetloba prodira v notranjost. Dobimo vtis plapolanja svile v vetru, kar je zanimivo predvsem s stališča ohranjanja spomina na zapuščeno skladišče tradicionalnih kitajskih tkanin. Prav to je bila glavna nit, ki je vodila arhitekte pri povezovanju preteklosti s sedanjostjo.

_33.jpg