»V tem stanovanju mi je še posebno všeč, da ima zaradi razgleda tesen stik z mestom, hkrati pa je visoko nad njim,« je v intervjuju za priznano revijo Architectural Digest dejal Meloni. »Nikoli si nisem mislil, da je bivanje 60 nadstropij nad mestom lahko tako pomirjujoče.« Tudi Melonijeva otroka sta navdušena zaradi bližine Centralnega parka in dejstva, da imata del stanovanja povsem zase.

Stanovanja v stolpnici iz jekla in stekla ni bilo lahko spremeniti v udobnega, toda Melonijeva soproga Sherman, ki je oblikovalka, dekoraterka in slikarka, je dobro razporejenih 280 kvadratnih metrov spremenila v sodobno, toda prijetno zavetje za družino. Ker ima dom Melonijev skozi okna, ki se razprostirajo čez vso steno, čudovit razgled, je navdih za opremljanje našla v naravi – kristalni zeleni barvi dreves v kontrastu z modrino neba.

Barve in oblike iz narave krasijo tako dnevni prostor kot jedilnico, kjer kraljujejo štirje zeleni stoli znamke Mies van der Rohe. Jedilna miza naravne oblike je narejena po naročilu iz hloda afriškega lesa kumbuk. Melonijeva je namesto zof v dnevno sobo postavila udobne nagibne naslonjače, iz katerih lahko družina zleknjeno opazuje življenje »tam spodaj«. Knjižnica in spalnica, ki skupaj tvorita odprt prostor, sta odeti v temno karamelno in rjavo barvo, iz postelje pa se ponuja neoviran pogled na New York.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.