Tabure je najmanjši sedenju namenjen kos pohištva, uporabimo pa ga lahko tudi za počitek utrujenih nog. Vključimo ga lahko v vsak prostor, saj zavzame malo prostora in ga lahko vedno potisnemo v kot ali pod mizo.

dva.jpg

Kljub vsemu je lahko njegova oblika smernica pri ureditvi stanovanja.

tri.jpg

V  središče večjih prostorov postavimo tabureje večjih dimenzij, ki so pogosto kvadratne oblike. V zadnjem času so moderne tudi minimalistične sedežne garniture, katerih sestavni del je tabure enostavne kvadratne oblike.

sest.jpg

Razlikujejo se ne le po velikosti, temveč tudi po barvah, obliki, materialih - od enostavnih v obliki kocke, do ekscentričnih in unikatnih modelov. Ni nujno, da je tabure usklajen z drugim pohištvom, s svojo edinstvenostjo lahko interier zgolj dopolni, saj je detajl zase.

stiri.jpg

Izdelan je iz lesa, plastike, največkrat pa je prevlečen s tekstilom ali usnjem. Tabureje enostavnih geometrijskih oblik lahko sestavimo v en večji kos, ki ga uporabimo kot sedežno garnituro.

osem.jpg

Poleg sedenja lahko tabure uporabimo kot mizico za serviranje pijače ali vzglavnik. Pogosto pa so namenjeni tudi shranjevanju - zgornji del služi kot pokrov.

sedem.jpg