Mizica se lahko ujema s posteljo, je minimalistična ali masivna. Nekateri jih postavijo ob strani postelje, da nanje odlagajo knjige in druge drobne predmete, drugi pa jih uporabljajo za dekoracijo prostora. Kakršen koli že je vaš stil, tukaj je nekaj nasvetov, kako polepšati nočno omarico.

Odločite se za namen

 

bi1

Postelja je po navadi osrednja točka prostora. Vprašajte se, za kakšen namen potrebujete nočno mizico. Bo na njej le nočna lučka ali potrebujete večjo zaradi mnogih drobnih predmetov, ki jih odlagate nanjo? Če bo namenjena okrasitvi prostora, izberite takšno, ki se bo ujemala s stilom postelje. Da bo tudi uporabna, ocenite, koliko stvari boste imeli na njej in kaj lahko postavite na druge kose pohištva v spalnici, kot so komoda, knjižne police…

Poudarite nočno mizico z dekorjem

bi4.jpg

Če imate na mizici ob postelji okrasne predmete, izberite takšne, ki vas ne bodo ovirali med spanjem. Dragocena vaza na nočni omarici v stanovanju z dvema psoma, ki spita z vami v postelji,zagotovo ni dobra ideja. Popestrite steno rajši z lepima stenskima svetilkama, ki ju obesite na obe strani postelje, na mizico pa postavite budilko in družinsko fotografijo. Ugotovite tudi, ali je bolje, da sta mizici na vsaki strani, ali je dovolj le ena sama.

Koliko nočnih omaric potrebujete?

bi5.jpg

V popolnem svetu velike spalnice bosta dve nočni omarici ob vsaki strani postelje idealni. V realnem svetu pa so spalnice manjše od naših pričakovanj, v njih pa je včasih dovolj prostora le za eno nočno omarico. Razmislite o različnih višinah ali celo različnrm dizajnu nočnih omaric. Če lahko, ju med seboj povežite z ujemajočim se dekorjem, kot sta na primer enaki svetilki. Tako boste dobili harmoničen element v spalnici.

Za bolj uporabno nočno mizico

bi6.jpg

Dodajte ob posteljo police ali predale, v katere boste lahko shranili nekaj knjig, očala za branje, daljinski upravljalnik… Dodatne shranjevalne površine boste dobili tudi, če boste pod posteljo namestili predale ali dekorativne škatle. Na nočno omarico boste postavili le dekorativne predmete, drugo pa bo skrito pod posteljo.

bi1.jpg

Mizici, odlagalni polički ali nočni omarici ob straneh postelje dopolnjujeta koncept spalnice. Odlični sta tako za shranjevanje kot za odlaganje.  Za praznike ju lahko okrasite s času primernim aranžmajem ali dekorjem in v spalnico vnesete nekaj sijaja. Naj nočna omarica ne bo neugleden kos pohištva! Spremenite jo v izviren dodatek, ki bo polepšal vašo spalnico.

Več idej za polepšanje spalnice z nočnimi omaricami najdete tukaj.