Biometrija omogoča edinstven način ugotavljanja lastnosti, ki pripadajo točno določeni osebi. Biometrični sefi so programirani tako, da prepoznajo le osebo, ki je trezor registrirala in ima zato edina dostop do njegove  vsebine. Takšni trezorji so enostavni in varni za uporabo. Ker jih odpiramo s prstnim  odtisom, ni bojazni, da bi pozabili ali vtipkali napačno kodo, izgubili ključ ali bi si kdo brez naše vednosti izdelal dvojnik.

Trezor je programiran tako, da senzorji prepoznajo prstni odtis in ga v nekaj sekundah preverijo. Večina biometričnih trezorjev ima akumulatorski  polnilec za rezervno napajanje, zato se odprejo tudi, ko zmanjka elektrike.

Razlogi za uporabo biometričnega trezorja

Eden izmed glavnih razlogov za izbiro biometričnega trezorja je popolna varnost shranjene vsebine. Drugi trezorji ali naprave se namreč še zdaleč ne morejo primerjati z visoko razvitim zaščitnim sistemom.

Standardni trezorji se odpirajo s pomočjo ključa, ki ga je enostavno podvojiti. Tudi varnostne kode je možno dešifrirati, velikokrat pa se tudi zgodi, da uporabnik zaradi spreminjanja kode pozabi kombinacijo. Z biometričnim trezorjem vam ne bo treba misliti na kombinacije in skrivati ključa. Enostavno položite prst na varnostno blazinico in počakate, da ga naprava prepozna.