Zaobljene linije poudarjajo pretok in dinamičnost. Uporaba krivulj v interjerju je neomejena, posebno trendovsko pa je pohištvo zaobljenih oblik. Poleg estetskih ima  takšno pohištvo tudi praktične razloge, zlasti  v družinah z majhnimi otroki. Čeprav so bile zaobljene oblike vedno prisotne v svetu oblikovanja, pa  pomenijo odmik od klasike.

Zaobljeno pohištvo v kuhinji in jedilnici

Krivulje lahko uporabite v različnih prostorih na številne načine. V kuhinjah se poigrajte z obliko elementov, ki so lahko povsem ali le delno zaobljeni. Tako oblikovana kuhinje vnaša v prostor dinamiko in ga naredi povsem drugačnega od klasičnih ravnih linij. Poleg kuhinjskih elementov  je lahko zaobljeno poudarjen tudi kuhinjski pult ali bar, ki tako postane privlačen prehodni element med kuhinjo in jedilnico.

Jedilnica je idealen prostor za zaobljene oblike, ki jih lahko uporabimo za mizo, stole in drugo pohištveno opremo. Jedilnica je pomemben prostor, zato boste s takšnim dizajnom vizualno še dodatno poudarili njegovo vlogo v stanovanju.

Dnevna soba

Dnevna soba bo videti sveže in bolj dinamično z izborom sedežne garniture zaobljene oblike. Dopolnite jo z nizkimi barskimi stoli prav tako zaobljenih linij in prostor osvobodite odvečne navlake. Tako boste dosegli popoln in edinstven učinek, mehkoba linij pa bo zasijala v vsej svoji lepoti.

Stene popestrite z zaobljenimi policami, ki so praktične in dekorativne. Poleg polic lahko v prostor vnesete še druge zaobljene elemente, kot so komode in  viseči elementi. Intarzije ali vzorci iz kombinacije materialov pa lahko s krivuljami dopolnijo obliko pohištva.

Spalnica

V spalnici je idealen kos pohištva, s katerim boste do popolnosti izrazili svojo inovativnost in naklonjenost zaobljenemu dizajnu, postelja. Načini uporabe zaobljenih linij na tem elementu so številni. Krivulje so lahko del  oblike; na vzglavju, okvirju ali dekoraciji postelje.

Kopalnica

Kopalniški elementi so pogosto zaobljenih oblik iz povsem vizualnih razlogov in enostavnosti vzdrževanja. Poleg zaobljenih umivalnikov, kadi in kabin za tuširanje lahko zaobljene oblike krasijo tudi glavno ogledalo, ki je pomemben in pogosto poudarjen element kopalnice.

Kakorkoli že, poigrajte se z zaobljenimi oblikami. Uporabite jih na različne načine in pustite domišljiji prosto pot. Pri tem pa ne pozabite, da v prostor vnašajo svežino, dinamiko in eleganco. Uživajte v učinkih!

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.