Debbie se je rodila v Lancashiru v severni Angliji. Po končanem umetniškem kolidžu in uspešni šestletni manekenski karieri se je televizijski industriji pridružila kot urednica in producentka. Leta 1985 je na poslovnem srečanju v Cannesu spoznala svojega bodočega soproga, distributerja televizijskih oddaj, in se po poroki z njim preselila v Kanado. Družina z dvema otrokoma živi v Montrealu.

Od svoje viktorijanske hiše do pravega posla

debbie_travis2.jpg

Travisova je kupila staro viktorijansko hišo in jo sama preuredila v slogu zgodovinskih angleških zgradb. Njeni prijatelji in znanci so bili nad prenovo tako navdušeni, da so jo najeli tudi za lepotno prenovo svojih domov. Iz konjička je zrasel pravi posel in Debbie je dobila vrsto del za notranjo opremo gledališč, veleblagovnic, sprejemnih dvoran… Posnela je tudi več videov z navodili, kako sami polepšamo dom, ki so na prodaj po vsej Severni Ameriki.

Logičen naslednji korak je bil, da se Debbie vrne k televiziji, kjer je začela svojo kariero. Leta 1995 so posneli prvih trinajst epizod njene serije Painted House, ki prikazuje preproste in zabavne ideje za poživitev in dekoracijo doma. Sledila ji je serija Prenova z Debbie Travis, nato pa še nova serija From The Ground Up, v kateri dekoraterka prikazuje prenovo hiš od temeljev do strehe. Travisova prodaja pod svojim imenom tudi pripomočke, kot so šablone in kolekcija barv, podpisala pa je tudi pogodbo za izdajo več knjig.

Ideje za prenovo doma v televizijskem šovu

debbie_travis.jpg

Prenova z Debbie Travis, ki jo lahko spremljamo na programu Pop Brio, je zabavna oddaja, v kateri opremljevalka vedno znova preseneti hišnega (so)lastnika, ki nima dovolj časa ali denarja, da bi opremil stanovanje po svojih željah. Debbie se po tihem poveže z njegovo družino ali prijatelji, ki ga z zvijačo spravijo za nekaj dni od doma. Hiša se med tem časom spremeni v pravo gradbišče, ko Debbie s svojo številno ekipo prenavlja katerega izmed prostorov. Ko se tisti, ki mu je presenečenje namenjeno, vrne, najde povsem spremenjeno in polepšano stanovanje, gledalci pa lahko najdejo v oddaji navdih za svoj dom.

»Vedno sem vznemirjena, ko pohištvena industrija najavi nove trende,« pravi Debbie. »Ta izjemno 'kul' dizajn, te sveže barve – vedno je nekaj čudovitih idej, ki jih s svojo domišljijo spremenim v zanimive projekte.« »Trendi nam pripovedujejo zgodbo, kaj se dogaja okoli nas in nam dajejo vpogled v prihodnost. Seveda se niti ne splača niti ni zaželeno ob vsakem novem trendu na pol leta zamenjati pohištvo, z dodatkom ali dvema pa je mogoče polepšati vsako stanovanje in mu dati svež pridih.«