Mnogi starši se radi kopajo skupaj s svojimi otročički, toda to je lahko nevarno. Dojenček jim lahko zdrsne iz rok in z glavo udari v rob kadi. Če pa otroka kopate sklonjeni v kad, trpi hrbtenica. Prava rešitev je otroška kopalna kad, ki bo vsakdanji higienski obred naredila varen in zabaven. Ker so otroške kadi večinoma narejene tako, da jih postavimo v kopalniški, kuhinjski ali kateri koli drug dovolj velik umivalnik, se ni treba sklanjati, poleg tega starši dojenčka lažje držijo in premikajo.

Danes je na trgu veliko modelov otroških kadi, vendar pretehtajte izbiro, saj gre ne nazadnje za varnost vašega malčka. Izdelane so iz različnih materialov, od plastike, emajla in keramike. Izberite tako, ki se tako po merah kot po stilu sklada z vašo kopalnico, vendar upoštevajte kakovost materialov. Zložljive kadi so enostavne za prenašanje in shranjevanje, medtem ko so nepremične veliko bolj trpežne in stabilne.

Še nekaj nasvetov, ki jih je dobro upoštevati pri nakupu. Če boste izbrali plastično kad, naj bo izdelana iz trpežne trde plastike, ki ne bo počila pod težo otroka in vode. Nekatere kadi so izdelane tako, da se njihova velikost prilagaja velikosti otroka, ko raste. Takšen model je praktičen, saj ga boste lahko dolgo uporabljali. Preverite tudi, ali je kad brez ostrih robov, ki lahko poškodujejo dojenčkovo nežno kožo.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.