Ne glede na to, ali imate pod lijakom dovolj prostora za namestitev omarice za shranjevanje ali pa imate lijak na podstavku; na voljo je mnogo ustvarjalnih načinov za shranjevanje. Izberite najboljšo idejo in jo uporabite v svoji kopalnici, da ne bo le uporabna, ampak tudi lepo organizirana.

umivalnik.jpg

Shranjevanje je izziv za vsako kopalnico. Vsakodnevne potrebščine, ki jih zaradi umivalnika na podstavku ne moremo shraniti v priročno spodnjo omarico, postavite na stenske police ali v stensko omarico. Kljub praktičnosti so lahko tudi omarice pod umivalnikom zmes nereda in navlake, če vanje postavljamo potrebščine kar vsevprek. Razmislite, da bi jim dodali police, ki vam bodo olajšale organizacijo.

Odprte police

odprtepolice.jpg

Odprte police so idealne za shranjevanje vseh vrst drobnarij: od košar, brisač in otroških igrač za kopanje do pripomočkov za higieno. Poskušajte jih skriti za prostostoječo kad, pod umivalnik, za zaveso za prhanje… Police ali pregradni predali, ki jih lahko namestite v  omarice,  naredijo potreben red.

Omarice po meri

Če imate v kopalnici dovolj prostora, razmislite o postavitvi omaric po vsej dolžini stene, od vrha do tal. Izberite slog, ki se spogleduje z umirjeno estetiko zdraviliških centrov. Poigrajte se z menjavanjem odprtih in zaprtih površin in ustvarite zanimivo dekoracijo. Kopalniško pohištvo lahko pri mizaru naročite po meri, tako boste prostor kar najbolje izkoristili.

Obešalniki

obesalniki.jpg

Obešalniki so nujen element kopalnice, saj na njih odložite brisače, oblačila in kopalniške plašče. Nanje lahko obesite tudi mokre kopalniške preproge in oblačila, ki jih je treba posušiti. Manj vidni bodo, če bodo enake barve kot zid ali ploščice, pa tudi obešalna palica z obešali na notranji strani vrat urejenega videza kopalnice ne bo preveč motila.

Omarice iz tekstila

Omarice iz blaga so zelo priročne, saj jih lahko uporabimo kot dodatne shranjevalne površine v kopalniških omaricah, jih obesimo na cevi radiatorja ali pritrdimo na steno. Uporabimo jih za shranjevanje predmetov, kot so sušilniki za lase, brisače, perilo… Lepo dekoracijo bomo dobili, če za okenske zavese uporabimo material enake barve kot za omarice.

Dekorativno blago

tekstilije.jpg

Elegantne umivalnike iz porcelana lahko obdamo iz zaveso iz dekorativnega blaga in pod njo namestimo police za shranjevanje predmetov in čistil. Enako ali ujemajoče se blago uporabimo za okenske zavese, zaveso za prhanje, okrasne blazine… Tako bomo ustvarili harmoničen videz. Stene prepleskajte s skladno barvo, da boste shranjevalne površine kar najbolj prekrili, hkrati pa boste v kopalnico vnesli dotik vizualne privlačnosti.