Naredite si spisek predragih ali nepotrebnih nakupov

Ocenite, koliko manj bi morali zapraviti. Naredite si spisek predragih ali nepotrebnih nakupov, pri tem pa bodite odkriti do sebe in ne zanemarjajte manjših vsot, ki ste jih zapravili za malenkosti. Zanesti se boste morali na svoj spomin, če pa ne gre, povprašajte osebe, ki so vas spremljale ob nakupovanju.

Če ste zapravili večjo vsoto denarja za nekaj, česar sicer sploh niste nameravali kupiti, dodajte to na seznam nepotrebno zapravljenega denarja. Kaj takega se v božičnem duhu kaj rado zgodi, vendar nakupovanje nečesa, česar si ne morete privoščiti, ni le slaba, temveč tudi nevarna navada.  S pripravljenim spiskom boste videli, kje ste šli predaleč, katere so vaše šibke točke in katerih napak več ne smete ponoviti.

shopping460_1015139c.jpg

Kako priti nazaj na zeleno vejo?

Odredite si vsoto denarja, ki jo lahko zapravite v enem mesecu, nato pa »izgubite« bančno kartico. Vsak teden preračunajte, koliko denarja ste zapravili – če ste slučajno prekoračili znesek, ki ste si ga postavili, ga lahko kompenzirate v prihodnjem tednu. Kartice ne nosite s seboj v denarnici. Preprosto - če s seboj ne boste imeli kartice, ne boste mogli zapravljati.

Lahko tudi premislite, kako bi povečali zaslužek. Opravite nekaj nadur, izkoristite različne poslovne priložnosti ali pa se odločite za prodajo stvari, ki jih že leta ne uporabljate. Nakupujte pametno, glejte na popuste – januarske razprodaje so v tem trenutku kot nalašč za vas.