Vaš projekt je zanimiv, seveda pa ne vidim kaj veliko manevriranja glede pohištva v obstoječi situaciji. Pa nič zato.

Najprej v kuhinjo. Ker je oblika že določena, je najboljša rešitev kuhinja v obliki črke U. Ob desni steni so vsi elementi visoki, tja sem postavila vgradno pečico, hladilnik in zamrzovalno omaro. Predlagam kotni štedilnik in pomivalno korito s strojem za pranje posode na drugi strani. Med predsobo in jedilnico predlagam drsna vrata, morda kaj v steklu, ki tako ne bodo moteča v nobenem prostoru. Obenem pa je prostor lahko po želji odprt ali zaprt. Če nimate več možnosti vgradnje vrat v steno, se ta lahko naslonijo tudi na steno predsobe.

Jedilnica je dovolj velika za večjo mizo in stekleno vitrino, v kot pred kuhinjo pa sem umestila še ožjo, a daljšo računalniško mizo.

Dnevna soba bo res prijetna s kaminom oziroma dimnikom, ki je zaradi odprte galerije viden vse do zgornjega nadstropja, zato bodite pazljivi pri obdelavi dimnika, da bo estetsko deloval kot akcent in da bo hkrati uravnotežen v prostoru. Večjo zofo v obliki L sem umestila na nasprotno steno, pianino pa takoj zraven. Ob panoramskih oknih predlagam večje sobno drevo. Tako bo dom bolj prijeten in prostor nevsiljivo zapolnjen.

Darja Hughes, dipl. design. inter.