Preproge

Ste vedeli, da vsako četrto reciklirano plastenko predelajo v preprogo? To je več kot tri milijarde plastenk na leto. Izbirajte preproge iz obnovljivih in recikliranih materialov.

Barve

Ustvarite prijeten prostor in stene pobarvajte v nežnih toplih odtenkih, denimo z barvo kakava ali cimeta. Uporabite barvo, ki ni strupena in ne vsebuje hlapljivih organskih spojin.

Pohištvo

coca_cola_chair.jpg

Poglejte za novimi kosi, narejenimi iz predelanih materialov, denimo lesa. V veliko primerih to ni le okolju prijazno, temveč tudi ceneje.

Tla

Če se boste odločili za lesena tla, bo predelan les vašemu domu dodal pridih starinskosti in naravne lepote.

Pult

Poiščite plošče iz predelanega lesa, keramike ali trajnostnega bambusa. Izbrano uporabite tako v kuhinji kot tudi v kopalnici.

Dodatki

reciklirana_zofa.jpg

Ne mečite stran starih predmetov, temveč zimzelene kose kombinirajte z modernimi. Ponovno oblazinite star naslonjač  ali pa mu dodajte novo blazino, saj bo tako dobil svež, nov videz. Premislite o tem, kako lahko barva izboljša star predmet; možnosti so neskončne.

Razsvetljava

Uporabljajte kompaktne flourescentne sijalke, ki porabijo tudi za tri četrtine manj elektrike in zdržijo tudi desetkrat dlje od običajnih sijalk.

Kopalnica

Nova zavesa za prho lahko spremeni  videz vse kopalnice. Izberite najlona, ki je med okolju bolj prijaznimi materiali, ali pa zaveso iz bombaža.

Vodne armature

 

watertap2.jpg

Z okolju prijaznimi pipami lahko povprečno gospodinjstvo privarčuje tudi do dva tisoč litrov vode na leto in prihrani lepo vsoto denarja.

Spalnica

Z okolju prijazno posteljnino spremenite vašo spalnico v "zeleno" oazo.