Naj pohištvo daje vtis lahkosti

Pazite na vizualno težo pohištva. Ni pomembna dejanska teža pohištva, temveč vtis, ki ga daje. Pohištvo svetlih barv in pohištvo na nogah deluje lažje kot temno, zaprto pohištvo.

light_furn_contrast.jpg

V majhnem prostoru stol z nogami ne zastira pogleda, zato deluje prostor bolj lahek in zračen. Kovinska mizica s steklom prav tako zavzame zelo malo vizualnega prostora.

Nevtralne barve kot ozadje

Z  nevtralnimi barvami v vsej dnevni sobi in drugih prostorih si boste naredili veliko uslugo. Zaradi nevsiljivih barv je prostor videti večji in nevtralen. V takšen okvir lahko umestite dodatne barve s pohištvom, okrasnimi blazinami, zavesami, preprogami… Prav s pomočjo barv drobnih detajlov pa lahko prostore tudi optično razdelite med seboj.

Naj do izraza pridejo vertikale

p2.jpg

Poudarite vertikalnost: soba je lahko poudarjena ne le horizontalno, temveč lahko v njej poudarite tudi vertikale. Ustvarite prostor v prostoru in ga   zapolnite s presenetljivimi detajli, ki bodo vašemu domu dodali bivalno vrednost. V sobi se vertikala lepo poda k podu, ki je položen v isti smeri. S takšno postavitvijo nastane intimni kotiček, ločen od dnevne sobe, ki je namenjen pitju kave in klepetu.

Majhno pohištvo za bolj zračen prostor

Izberite pohištvo, ki je po velikosti primerno za sobo, za katero ga izbirate. Uporaba zanimivih vzorcev in dodatkov lahko prostor popestri veliko bolj kot nakup pretirano velike sedežne garniture. Z manjšim pohištvom boste prostorom podarili občutek prostornosti in zračnosti.

Izkoristite moč svetlobe

p3.jpg

Izkoristite igro svetlobe v vašem domu. S svetlobo si lahko pomagate povečati prostor. Uporabite belo ali pastelne barve, ki bodo še poudarile svetlobo v prostoru in jo odbijale. Izognite si pretiranim zavesam in se odločite za prosojne in enostavne zavese, ki prepuščajo svetlobo. Za dodaten učinek prostornosti pa izbirajte med nizkim pohištvom svetlih barv.

Manjši in večnamenski kosi pohištva

Odločite se za manjše število uporabnih kosov pohištva, ki jih zaradi večnamembnosti lahko uporabite za več stvari hkrati. Nočna omarica, na primer, je lahko tudi shramba za nakit ali šivalni pribor, v tabureju s pokrovom lahko shranjujete različne malenkosti, dolgo leseno jedilno mizo pa namesto v kuhinjo postavite v dnevno sobo in jo obdajte s fotelji. Tako boste dobili mesto, ki združuje dnevno sobo, jedilnico ali domačo pisarno ter kotiček za pogovore.