Najboljše pa je, da ga v prostoru sploh ne boste opazili, saj je tako kot vsi Geberitovi elementi skrit v steno in za elegantno tipko za splakovanje straniščne školjke. V vašo oazo sprostitve bo vnašal le svežino in še boljše počutje, saj težav z vonjavami ne bo le prekril, ampak za vedno odstranil.

Vonjave v kopalnici so nadloga

Vonjave v kopalnici so lahko prava nadloga, katere se običajno lotimo z osvežilci zraka, nenehnim zračenjem in odpiranjem oken, s tem pa izgubljamo toploto v prostoru. Vse to je le prekrivanje posledic, ki ne zaleže za dolgo. Pri Geberitu so zato razvili inovativni sistem DuoFresh, ki je enostavna, učinkovita in okolju prijazna rešitev za popolno odstranitev vonjav s pomočjo ogljenega filtra. Za dodatno svežino pa poskrbi še praktičen predal za vnos čistilnih tablet.

geberit_duofresh1.jpg

Odsesavanje s sistemom DuoFresh se aktivira ročno, s stikalom na tipki za splakovanje školjke, izklopi pa se samodejno po desetih minuta delovanja. Največja prednost izdelka je enostavno delovanje, saj Geberit DuoFresh odsesa zrak direktno iz straniščne školjke skozi cev za dovod vode. Nato zrak prečisti s filtrom iz aktivnega oglja in ga popolnoma prečiščenega spusti nazaj v prostor.

Moč aktivnega oglja

Filter iz aktivnega oglja je nameščen za aktivirno tipko, ki se z lahkoto odpre. Filter je treba menjati le na 6 do 24 mesecev, glede na število uporabnikov. Filtri so na voljo v specializiranih prodajalnah in pri večini vodovodnih inštalaterjev. Po uporabi pa lahko filter odvržemo v smeti, saj je okolju prijazen. V prid uporabi izdelka DuoFresh govori tudi okoljski dejavnik, saj za delovanje porabi le pet odstotkov energije, ki jo sicer izgubimo z zračenjem.

geberit_duofresh2.jpg

Geberit DuoFresh je vgrajen v Geberitov sistem Duofix za podometne splakovalnike. Montaža je zato zelo preprosta, brez dodatnih gradbenih posegov, potrebujete le električni priključek. Primeren je za večino straniščnih školjk različnih proizvajalcev.