Seveda sta oblika in število stolov okoli kuhinjskega otoka odvisna od prostora v kuhinji pa tudi od vašega načina zabavanja gostov. Ni nujno, da je kuhinjski otok namenjen le pripravljanju hrane. Če je kuhinja prostorna, je otok lahko dovolj velik, da ga uporabljate kot jedilno mizo, za katero lahko sedi več ljudi.

Klopi ali barski stoli?

kuhinjski_otok3.jpg

Razmislite o klopeh (s hrbtnim naslonjalom ali brez njega), tako da boste tudi večjemu številu gostov zagotovili dovolj sedežev. Živite v stanovanju ali manjši hiši, v kateri ne morete imeti jedilnice? Kuhinjski otok s sedišči je za vas idealna rešitev.

Pogosto ima otok v kuhinjah bolj dekorativno kot praktično vlogo, razmisliti pa morate tudi, kako bi ga radi uporabljali. Morda boste raje imeli udobnejše stole, na katerih bodo vaši gostje lahko pojedli ves obrok, ali pa boste zadovoljni že z barskim stolom, na katerem vam bo gost delal družbo med kuhanjem. Če imate otroke in ti na kuhinjskem otoku pogosto pišejo domače naloge, je pult in stole smiselno spustiti nižje.

Kuhinjski otok kot središče komunikacije

kuhinjski_otok2.jpg

Kuhinjski otok naredi vašo kuhinjo bolj razgibano ter izboljša komunikacijo med gostiteljem in obiskovalci. Starši lahko tu otrokom pomagajo delati domače naloge ali pa vsa družina sede skupaj in si ob njem privošči obrok – kuhinjski otok je resnično prevzel funkcijo jedilne mize.

Glede na to, čemu služi kuhinjski otok v vaši kuhinji, izberite sedeže, ki bodo kar najbolje zadostili vašim potrebam. In če potrebujete več prostora, jih brez težav umaknete  Srce doma je navsezadnje v kuhinji.