Knjige so lahko tudi dekorativen element prostora, zato priporočamo, da jih predstavite tako, da bodo dobro vidne, vam pa pri roki za vsakodnevno brskanje in branje. Knjižnice po navadi postavimo v poseben prostor ali v kot večje dnevne sobe. Visoke police so zapolnjene s knjigami in delujejo kot težak element, ki vizualno zapolni prostor. Če se odločite za stilne police, bo takšen vtis prišel še bolj do izraza. Stilna knjižnica je s pravilno postavitvijo, izbiro barve in dodatnimi okrasnimi elementi zelo privlačen, eleganten in zanimiv element v prostoru.

Knjižnica polepša vsak prostor

Moderen dom vključuje tudi knjižnico v dnevni sobi ali knjižne police v kuhinji, spalnici ali v otroški sobi. Knjižnica se spreminja tudi v steno – pregrado med prostori. Takšna izvedba je zelo zanimiva, saj daje svojevrstno osebnost prostoru ter ga hkrati ločuje na posamezne bivalne enote.

Če je knjižnica zaradi prevladujočega minimalizma v dnevih sobah iz tega prostora že skoraj izginila, se zdaj tja znova vrača. V sodobno oblikovanih domovih je knjižnica našla mesto v dnevni sobi. Moderne omare imajo številne knjižne police ter poleg police za televizijski sprejemnik tudi veliko manjših zaprtih omaric za shranjevanje knjig, ki ne smejo biti na dnevni svetlobi, ali drugih predmetov.

Nova uporabnost prostora

Če v dnevni sobi nimate prostora, lahko knjižnico umestite tudi v kuhinjo. Izberite primerne police ali večnamensko omarico, v kateri boste poleg knjig shranjevali še vse druge drobnarije, ki v kuhinji rade povzročijo navlako. Tako bo kuhinja dobila novo dimenzijo in uporabnost.

Imate veliko hodnikov in razmišljate, kako bi jih dobro izkoristili? Svetujemo vam, da jih izkoristite za postavitev ozkih in visokih knjižnih omar. Tako hodnik ni več le monoton in neuporaben prostor, temveč pridobi svojevrstno privlačnost, uporabnost ter bivalno vrednost.

Hišna knjižnica je prava izbira za prav vsak dom; izberite le pravi prostor in polepšajte dom s knjigami. Nekaj idej najdete tukaj.