Zelena barva je posebno primerna, če radi živimo v skladu z naravo ali če imamo radi občutek svežine in miru. Pastelno zeleno ali olivno prepleskane stene se odlično podajo z rumeno ali rjavo notranjo opremo, hkrati pa soba deluje toplo, udobno in optimistično. Svetlo zelene zidove lahko uskladite z množico barv: od svetlo modre, svetlo vijolične, bele, pastelno rožnate do oranžne in temno rjave.

green_bedroom_colection.jpg

Učinek ima že nekaj zelenih dekorativnih predmetov

Zelena barva je mešanica rumenih in modrih odtenkov, to pa je mešanica, ki v ljudeh vzbudi tako občutek pomirjenosti kot tudi optimizma. Samo postavitev nekaj zelenih dekorativnih predmetov (denimo zelenih blazin ali svetilk) lahko povzroči, da se naše oči hitreje odpočijejo. Zelene stene, zelene freske ali tapete z vzorcem zelenega listja ali cvetlic pa imajo seveda še močnejši učinek. Svetlo zelena barva pomaga tudi pregnati občutek klavstrofobije, zato je naravnost idealna izbira v majhnih spalnicah. Če je vaša soba preozka ali pa je strop prenizek, jo prepleskajte ali opremite z zeleno in doživeli boste pravo olajšanje.

50705_green_bedroom_r_x.jpg

Privoščite si vsaj nekaj sobnih rastlin

Če nimate denarja, da bi si privoščili povsem novo pohištvo, ga lahko v zeleno tudi prebarvate. Vnesete lahko samo zeleno posteljno prekrivalo ali zeleno posteljnino ali vsaj zelene copate. Pazite le, da ne izberete preveč močne barve. Navdihne naj vas trata pred hišo ali spomladanski brstiči, ki se prebujajo. Pomladili in poživili vas bodo samo bolj svetli, nežni in pastelni toni.

Če želite takšno spalno okolje, vendar pa trenutno ne morete ali ne želite menjati svoje notranje opreme, lahko kupite tudi le nekaj rastlin v cvetličnih lončkih. Nega cvetlic dokazano krepi imunski sistem in povečuje pozitiven pogled na svet. Pazite pa, da prostor dovolj zračite, saj sobne rastline dodatno porabljajo kisik, ki je na voljo stanovalcem.

bedroom_lymm_paget_green_1.jpg

Zelena barva je še posebno priporočljivo za posameznike, ki imajo težave s srcem. Zaradi pomirjujočih učinkov pa je primerna tudi za opremljanje otroških sob, še zlasti odraščajočih najstnikov.

Nekaj idej, kako opremljati z zeleno barvo, si lahko ogledate v naši fotogaleriji