Letos smo dogradili tudi balkon, vendar še brez določenega dostopa. V načrtu imamo kopalnico s tuš kabino, dnevni prostor, lahko združen s kuhinjo, in dve spalnici. Po potrebi bi bili pripravljeni na rušenje zidov, vendar je treba upoštevati, da so nekateri nosilni. Za vsako idejo se vam vnaprej zahvaljujemo, piše družina Jazbec.

Odgovor: Reševanje vašega tlorisa mi je vzelo kar veliko časa, saj je skoraj nemogoče upoštevati vse želje. Na obstoječi kvadraturi obdržati vse obstoječe prostore in umestiti še dnevno sobo je skoraj neizvedljivo. Narisana rešitev vam z nekaj premestitvami sten omogoča umestitev kuhinje z jedilno mizo in manjšo sedežno garnituro v enem prostoru.

Seveda pa je treba eno od spalnic umestiti v bivšo kuhinjo. Zaradi okenske razporeditve je to, menim, edina rešitev. Upam, da vam premestitev vodovodnih inštalacij ne bo povzročila težav. Za kopalnico pa predlagam, da jo podaljšate in ob eni steni nanizate potrebne sanitarne elemente. Tudi vrata v shrambo in kopalnico prestavite. Seveda je to le moj predlog.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.