Ker sva mlad par, za zdaj še brez otrok, bi vanj rada vnesla svežino in pridih modernega. Na priloženi sliki je tloris obstoječe razporeditve v stanovanju, največ težav pa nama povzročajo kuhinja in dnevna soba pa tudi vmesni prostor, ki je nekako brez funkcije. Nekje bi bilo dobro umestiti tudi računalnik. Razmišljava, da bi kuhinjo prestavila v obstoječo jedilnico, prehod med sedanjo jedilnico in kuhinjo pa bi se zaprl (to je nosilna stena). Stanovanje ima WC ločeno, kopalnica je v drugem delu stanovanja. Zelo bova vesela vsakega vašega predloga in se vam že vnaprej zahvaljujeva za pomoč. Anja in Sašo iz Maribora

Odgovor: Pravzaprav je največji problem, ki ga vidim, v kar treh zaporednih vratih, ki so speljana tako, da je prostor po vsej dolžini namenjen prehodnosti. To pomeni, da ga je težko drugače vsebinsko zapolniti. Zato sem dnevno sobo razdelila na dva dela: na jedilnico z dnevnim prostorom in računalniško sobo z dodatnimi policami. Med obema prostoroma predlagam steklena drsna vrata, ki naj bodo v glavnem odprta, tako da bo vse skupaj delovalo bolj zračno in prehodno. Nekako ta delitev ni moja prva izbira, a bi potem prehod ostal samo prehod, brez vsake dodatne funkcije. Tako je računalniški prostor ob eni steni, na drugi pa je ožja vgradna omara, ki je lahko tudi knjižnica, z vgrajenimi lučmi v stropnem delu.

Jedilnico sem umestila v kot in kuhinjo v manjši prostor, kjer je bila prej jedilnica. Ob desni steni ob vhodu v dnevni prostor sem umestila nižjo vitrino, ki naj služi hrambi kozarcev, krožnikov itd.

Kuhinja je v obliki črke C in na eni steni v celoti iz visokih elementov, na sredini je kuhalna plošča, nato pomivalno korito in pomivalni stroj.

Darja Hughes, dipl. design. inter.