Kaj imate raje? Staro ali novo? Čedalje več arhitektov in dekoraterjev se je odločilo, da se ne bodo odrekli niti enemu niti drugemu. Novogradnje projektirajo in opremljajo tako, da v njih ustvarijo nekoliko bolj posebno vzdušje. Nekateri to počnejo tako, da vključijo nekaj starih, recikliranih materialov, drugi pa tako, da poskušajo posnemati starejše stile gradnje in notranjega opremljanja.

kitchen_3619.jpg

V novogradnjo lahko vključite reciklirane materiale

Posebno lepo je mogoče uporabiti star, recikliran les: uporabite ga lahko za izdelavo novega poda, podpornih tramov, stopnišč in vrat, morda celo kuhinjskih omaric, stolov in miz. Uporabite ga lahko tudi kot opaž. Če izberete les podrtih kmečkih stavb, v hišo enostavno vnesete tudi nekaj rustikalnega pridiha.

Uporabite lahko starinske vzorce

V kuhinji ali kopalnici lahko položite ploščice, ki imajo bolj starinski vzorec. Sicer so lahko povsem nove, morda pa lahko kje izbrskate celo prave stare ploščice, ki niso bile prodane ali uporabljene. V kuhinji na lesenih policah razložite porcelan, ki bo deloval še bolj prefinjeno, če bo imel včasih tako priljubljen enobarvni vzorec. Postrezite čaj v takšni skodelici in počutili se boste kot angleška kraljica. Dnevno sobo lahko prelepite z danes tako eksotičnimi tapetami.

hilton_living_room_view_to_family_room.jpg

Del interjerja lahko kupite v starinarnici

Opremite svoj dom z detajli, ki v sebi nosijo nekaj zgodovine. Obiščite starinarnico ali boljšji trg in spoznali boste, da mnogi kosi pohištva in dekorativni predmeti lahko pripovedujejo cele zgodbe. Najlažje je preostali interjer uskladiti s starinskimi svetili ali mizicami, vedno pa se povsod lepo podajo tudi stari kipci, plakati ali fotografije.