Kompost

Namesto da odvržete ostanke sadja, zelenjave, kave in čaja, jih reciklirajte v kup komposta. Organski odpadki se bo spremenili v hranljivo blato, s katerim bo vaš vrt postal bolj zdrav in bogat. Za hitrejše rezultate uporabite star zabojnik za smeti. Preluknjajte jo, napolnite z odpadki in jo s tem spremenite v domači kompostni zabojnik.

Zalivanje

Če je vaša stara cev za zalivanje rastlin preluknjana, ji dodajte še nekaj novih lukenj, jo položite med rože in spustite vodo. Tako boste dobili izvirno cev za globinsko zalivanje.

rouzice.jpg

Podpora rastlinam

Star metlin ročaj ali kak neuporaben drog uporabite za podporo rastlina. Elastiko iz starih hlač pa uporabite namesto vrvice, da boste rastlino privezali.

Posode za rože

Spremenite star  zabojnik ali večjo porcelanasto posodo, ki je ne uporabljate več, v posodo za rože. Stara kopalna kad je odlična postelja za rože, samo na dnu naredite luknje za odtekanje vode. Izkoristite lahko tudi star posteljni okvir in ga spremenite v šarmantno, z rožami napolnjeno posteljo.

roizo.jpg

Polomljene posode

Polomljene posode, lonce in steklo uporabite za izdelavo mozaične pot, ki so bo vila skozi vrt. Stare skodelice lahko obesite na veje in jih uporabite kot hranilnico za ptice.

Cvetlični lončki

Namesto da kupujete glinene cvetlične lončke, uporabite, kar imate doma, na primer embalažo jajc, plastične steklenice in tetrapak mleka.

rouz.jpg

Rastlinjak

Stekleni rastlinjaki so dragi, plastične in steklene steklenice pa lahko opravljajo enako vlogo. Steklenici odrežite dno in jo postavite čez rastlino. Dobili ste pomanjšan rastlinjak.