Podjetje Corning je razvilo prilagodljive steklene zaslone: na sončne celice, gladke LCD-televizorje z zaslonom na dotik, interaktivne steklene ekrane na dotik v kopalnici in kuhinji, GPS-napravo v avtu s steklenim zaslonom na dotik. Vse to in še več bo lahko kmalu nadzorovalo elektronske naprave po hiši in drugje ter vam olajšalo in skrajšalo čas dela.

3_corning_has_a_5915_profit_margin3333333333333333333333333333.jpg

Upravljanje doma

Jutro se začne v kopalnici in kaj bi bilo lahko lepšega, kot če bi s pritiskom na ogledalo z vgrajenim zaslonom vključili naprave po vsej hiši? To boste lahko prav kmalu doživeli, saj je takšna tehnologija že tu. Pri pripravljanju zajtrka si boste lahko na plošči za kuhanje istočasno ogledali televizijske novice ali prebrali spletni časopis, vse pa boste nadzorovali z zasloni na dotik.

Steklene zaslone lahko vgradijo na katero koli površino ali predmet, na primer na vrata hladilnika, kjer bi lahko vaši otroci z dotikom narisali digitalno umetnino, saj je steklo prihodnosti odporno na praske.

corning_a_day_made_of_glass_future_touchscreen_technology_03.jpg

Elektronske naprave

V prihodnosti boste lahko prebrali 3D-knjigo in jo prelistali na zaslonu na dotik. Vso elektroniko v avtomobilu boste lahko nadzorovali s steklenim zaslonom; takšna tehnologija je že uporabljena tudi v mobilnih telefonih. Inovacijske tehnologije iz stekla bodo vgrajene tudi v poslovne in druge stavbe, uporabljali jih bomo namesto prometnih znakov in drugo.

Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji.