Boljše razpoloženje in večja vrednost nepremičnine

Savna ima veliko prednosti. Raziskave nedvomno kažejo, da izboljša splošno človekovo zdravje in njegovo razpoloženje. Učinkovito tudi razstruplja telo; mnogi pa celo pričajo, da so tako izgubili odvečno težo oziroma jo po shujševalni kuri vsaj lažje vzdrževali. To pa še ni vse. Poleg tega drastično poveča vrednost vaše nepremičnine. Celo najmanjša savna privabi več kupcev in poskrbi, da si zapomnijo prav vašo ponudbo. Tudi najmanjši prostor za savnanje da namreč stanovanju pridih luksuza.

duravit_inipi_sauna_1.jpg

Domača savna je lahko mirno pribežališče, kjer se lahko prerodite po napornem dnevu. Zdravniki po vsem svetu se strinjajo, da so domače savne za človeka povsem varne in da lahko pomembno izboljšajo njegovo kakovost življenja. Samo petnajst minut v savni ima podoben učinek kot ura in pol hitre hoje ali ena ura aerobike. Tudi prostor poleg savne lahko uredite tako, da je čim bolj sproščujoč – z izparilnikom poskrbite za ustrezno aromaterapijo, postavite udobno sedišče in polico za knjige.

Enostavna vgradnja in velik prihranek

Vgradnja savne je pravzaprav precej enostavna. Kupite lahko notranji ali zunanji model; veliko pa jih lahko namestite celo sami. Priporočljivo je le poklicati električarja, ki bo profesionalno in zanesljivo uredil vse električne naprave in termometer.

kung_sauna_home_sauna_design_home_sauna_solutions_comfortable_at_home_to_maintain_freshness.jpg

Domača savna sčasoma tudi prihrani denar, ki bi ga sicer zapravili za javne storitve sproščanja. Poleg tega pa boste prihranili tudi čas, saj vam ne bo treba potovati – enostavno se boste sprehodili v sosednjo sobo. Vaš občutek sprostitve pa bo gotovo povečala tudi vednost, da vas nihče ne opazuje in se lahko brez težav oprhate v domači kabini. V savno se lahko zaprete, kadar koli se vam zahoče, ne da bi se morali kakor koli pripraviti. Enostavno pa si lahko ustvarite tudi svoj redni urnik savnanja. 

home_sauna_kung_sauna.jpg

Več idej za domačo savno lahko dobite v naši fotogaleriji.