Čeprav so za toskansko kuhinjo značilni starinski kosi pohištva, lahko prelep videz pričarate brez prevelikih stroškov. Toskanski kuhinji prvenstveno dajo značilen videz barve, ki segajo od živahnih rdečerumenih odtenkov, do zamolklo rjavopeščenih. Izbrano barvno lestvico najdete v toskanski pokrajini in zajema barve kot so: oranžna, rumena, rdeča in bela.

barvnalestvicatoskanannnn.jpg

Teksture

Naravni materiali dajo kuhinji značilen videz. Kamen, skrilavec, granit, marmor, apnenec, terakota so značični za prekrivanje tal in so tudi enostavni za čiščenje in vzdrževanje. Tudi mozaiki in barvne ploščice bodo lepo polepšali kuhinjska tla, z njimi pa lahko obložite tudi jedilno mizo. Stene naj bodo grobo ometane in prepleskane s svetlim barvnim nadihom.

tploscice.jpg

Razsvetljava

Pri izbiri lestencev se vrnite stoletje v preteklost. Lestenci starinskega videza, ki so videti, kot da so na njih prižgane sveče, so odlični. Pravzaprav je dobro vse, kar ni preveč moderno in sijajno.

Pohištvo

Izberite leseno masivno pohištvo, ki je videti starinsko in stilsko zaključeno. Lepe kose boste najlaže našli na bolšjih sejmih ali kakšni stari podeželski kuhinji. Učinek starinskega boste dobili tudi, če leseno pohištvo premažete z voskom in ga na nekaterih zaključkih rahlo podrgnete s smirkovim papirjem.

tpohistvo.jpg

Dekoracija

Freske, kovinsko posodje, dekorativne steklenice in kozarci, napolnjeni z olivnim oljem, vloženo zelenjavo ali marmelado bodo kuhinji dali originalen videz. Na steno lahko obesite posušena kuhinjska zelišča ali pa jih shranite v dekorativne kozarce, ki jih lepo razvrstite na odprte police. Tudi dekorativni izdelki iz litega železa in motiv vinske trte so značilen okras toskanske kuhinje.

tfreske.jpg

Več idej za ureditev kuhinje v toskanskem slogu najdete tukaj.