Starinarnice in bolšji sejmi

Ne boste verjeli, koliko dobrih reči lahko najdete na bolšjih sejmih ali  v antikvariatih, če v to vložite le malo truda. Bolšji trgi so lahko prava zakladnica za vse, ki iščejo večje kose pohištva.

bolsji.jpg

Nasvet: po nakupih se odpravite v popoldanskih urah, ko so prodajalci že pripravljeni spuščati cene, da jim zvečer ni treba vsega pohištva ponovno spravljati domov. Ne sramujte se pogajati za ceno - to vsi delajo in ravno v tem je čar vse izkušnje.

Izberite nenavaden kos pohištva

Morda vam mama in oče že leta ponujata stole, mize in še kaj. Ne zavrnite vsega! Morda so nekateri kosi pohištva res grdi (kot predalnik iz osemdesetih let), spet druge imajo morda danes zelo iskan retro pridih.

retrou.jpg

Po poceni opremo v Ikeo

Le kdo ne pozna švedskega podjetja s pohištvom in dodatki za dom? Lahko le upamo, da nam kmalu ne bo več treba v Avstrijo in da bomo eno od trgovin imeli tudi v Sloveniji.

Za nižjo najemnino uro ali dve dela na teden

Če za stanovanje ali hišo plačujete najemnino, se poskušajte dogovoriti, da bi za nižje plačilo pomagali pri določenih opravilih. Če želite, lahko morebiti popravite pod ali pa vgradite več vtičnic, če to zahtevajo vaše tehnološke potrebe. Skratka – dogovorite se s stanodajalcem.

color.jpg

Barve osvežijo prostor

Barva je najbolj enostaven in najcenejši pripomoček za dekoracijo, spremembe in ureditev stanovanja. Najboljše pri vsem pa je, da se pleskanja lahko lotite sami. Nič ne osveži prostora bolje kot nova barva, v polno pa boste zadeli, če boste izbrali kakšno bolj drzno in ne klasične bele.

Poceni umetnost

Želite na stenah razstavljati velika umetniška dela, pa zanje nimate dovolj denarja? Umetniška dela po dostopnih cenah boste zlahka našli v kakšni starinarnici, samo vi pa boste vedeli, koliko ste zanje zares plačali.