Predmeti in pohištvo, ki v sebi skrivajo zgodbe, so za marsikoga zanimivejši od v trgovini kupljenih kosov. Nenavadni detajli, ki jih včasih lahko najdemo le še na bolšjem sejmu, dajo domu unikaten videz . Tudi sami lahko pobrskate po sejmu starin kjer se tare zanimivih stvari, ali pa unikatne predmete poiščete kar med družinsko dediščino.

chic4.jpg

Družinske najdbe bodo vsaki knjižni polici dale poseben videz. Dodajte nekaj zanimivih predmetov, starih knjig, posodic in rekvizitov, ki ste jih dobili na skupnih potovanjih in že boste imeli zanimivo dekoracijo.

Poigrajte se z barvami na stenah

chic2.jpg

Usmerite pozornost na barve in opremite sobo tako, da bodo vse barve in vsi elementi med seboj tvorili harmoničen prostor. Prebarvajte stene z rahlo rumenkastim odtenkom in si zagotovite, da bodo stara luč in drugi predmeti dobili primerno ozadje.

Izkoristite stene. Uredite si police in nanje postavite vse predmete, ki vam nekaj pomenijo. Že kmalu bo nastala zanimiva zbirka.

Vdihnite starinskim kosom novo življenje

chic3.jpg

Kombinirajte staro z novim. Kosi starega pohištva, kot so lestenci, naslonjači, mizice...  so lahko lep dodatek v prav vsakem prostoru. Po navadi jih lahko kupite po zmerni ceni; investirate pa lahko tudi v reprodukcije, ki bodo imele enak učinek kot izvirniki, a so občutno cenejše.

Starim predmetom vdihnite novo dušo. Vsak predmet, ki deluje še tako neuporaben, je lahko z malo domišljije spet zanimiv in uporaben v vašem domu. Z malo domišljije in kreativnosti boste zanimive kose, ki ste jih našli kje v temnem kotu, koristno uporabili. In presenečeni boste, kako se vaši  obiskovalci ne bodo mogli načuditi vaši originalnosti.