Slika popolnega prostora

Ob daljšem zidu postavite sedežno garnituro, nad njo pa obesite umetniške slike v primernih okvirjih ali umetniške fotografije pod steklom brez okvirja. Naredite lahko celo galerijo družinskih fotografij, pazite le, da ne boste pretiravali z različnimi okvirji. Pazite tudi na podrobnosti, kot so barve slik ali fotografij, okvirjev in garniture, da bo vse skupaj videti kot celota. Vtis lahko še izboljšate z lučjo, ki jo postavite poleg kavča.

fotogr.jpg

Udoben prostor za sedenje

Če ste v prostorski stiski ali pa vaše finančno stanje ni najboljše, lahko vseeno z majhnimi stroški dosežete velik učinek. Za star trosed kupite nove prevleke, ki se bodo skladale z drugim pohištvom, vse skupaj pa popestrite z raznobarvnimi okrasnimi blazinami. Staro preprogo zamenjajte z manjšo in jo postavite pred trosed. Takšne majhne preproge lahko kupite za nekaj evrov v vsakem večjem nakupovalnem središču.

V teh zimskih dneh, posebno ko pada sneg, je najboljše biti v toplem domu. Vse je še lepše, ko lahko iz njega opazujete zunanjo zimsko idilo, zato si ob oknu naredite svoj kotiček za popoldanski odmor, branje časopisa ali knjige ali za uživanje v skoledici toplega napitka. Na okno obesite pisane in okrašene zavese, ob okno pa postavite udoben naslonjač ali star lesen gugalnik. Ne pozabite na majhno mizico, na katero boste odložili knjigo ali čaj, zraven pa naj bosta svetilka in topla odeja, s katero se boste pokrili.

branj.jpg

Odprti in zaprti regali poživijo prostor

Nobena dnevna soba ne more brez odprtih regalov, kamor postavimo televizor in druge elektronske naprave, knjige, spominke... V zaprte regale pa spravimo vse drobnarije, ki bi se nam sicer valjale po vsej hiši. Letos je še posebno moderno modularno pohištvo, ki ga sestavljate po mili volji v najrazličnejše kombinacije, primerne za vaše potrebe in prostor, ki ga imate na voljo.

knjizne_poloce.jpg

Izkoristite pohištvene trende, ki se vračajo k naravi, in ob zelo moderno usnjeno sedežno garnituro s kovinskim ogrodjem postavite knjižno omaro iz masivnega neobdelanega lesa. Ali pa svoje dragocene in ljube knjige shranite v knjižnih regalih, kakršne uporabljajo v knjižnicah, njihov industrijski videz pa ublažite z razstavljenimi spominki in družinskimi fotografijami. Nasprotja se privlačijo - s kombinacijo starega in novega boste zagotovo razgibali prostor.

Nekaj posebnega za delovni kotiček

V dnevni sobi (sploh v tesnih stanovanjih, kjer si ne moremo privoščiti delovne sobe) si po navadi uredimo tudi delovni kotiček. Naj v njem ne stojita samo čisto navadna pisalna miza in pisarniški stol. Izberite mizo, ki bo v prostoru izstopala. Steklena delovna plošča mu bo podarila zračnost in lahkotnost, starinska pisalna miza v temnem lesu, kakršne so nekoč uporabljali uradniki, pa bo podčrtala značaj bivalnega prostora in mu podarila žlahtnost.

delovni_kot.jpg

Ne pozabite na police, kamor boste lahko odložili najrazličnejše papirje, ki se vam naberejo med delom ali na nizke omarice, kjer bodo našli prostor tiskalnik, skener in drugi aparati, ki jih potrebujete. Delovni kotiček ni popoln brez primerne svetilke, ki razsvetljuje pisalno mizo. Naj bo visoko tehnološkega videza ali pa takšna starinska, kakršne so nekoč osvetljevale mize bančnih uradnikov. Zaokrožite videz z nekaj vam ljubimi fotografijami v majhnih okvirjih.

Ne glede na to, ali preurejate celo dnevno sobo ali samo njen del, jo opremiite  tako, da bo ustrezala vašemu življenjskemu stilu in vaši družini, prijateljem in vam dala občutek zadovoljstva med domačimi štirimi stenami.