Vsak od teh vsakdanjih predmetov iz našega doma ima lahko dvojno funkcijo: poleg prvotne lahko z njimi očistimo delce umazanije ali polito tekočino iz računalniških tipkovnic. Lahko opravijo celo trojno funkcijo in očistijo ozke reže na vseh elektronskih napravah, ki jih sicer ne dosežemo.

tipkovnico_cisti_s_copicem_za_barvat_in_lakirat_povrsine_0000.jpg

Čopič za barvanje ali ličenje

Ni vam treba kupiti novega čopiča za tipkovnico, da bi očistili delce hrane in umazanije iz tipkovnice. Samo zgrabite stari barvni čopič ali uporabite čopič za nanos pudra, pred tem pa se prepričajte, da je res čist in suh. Zato čopič za nanos pudra pred uporabo dobro očistite s šamponom za lase pod toplo vodo ali ga operite z nežnim milom; za vsaj en dan ga postavite navpično na zračno mesto, da se dobro posuši. Prepričajte se, da je popolnoma suh, preden ga približate elektronskim napravam.

tipkovica_z_majhno_scetko_platicno.jpg

Zobotrebec

Ste že videli zadnje moderne plastične in gumijaste zobotrebce, ki imajo obliko zobozdravstvenih pripomočkov? Ti so odlični za odstranjevanje umazanije izpod tipk in med njimi, če pa teh nimate, nalogo odlično opravijo tudi klasični zobotrebci.

tipkovnica_in_palicica_za_cistiti_umazana_usesa.jpg

Vatirana palčka

Z lahkoto vam očisti vaša ušesa ali ključe, obenem pa so palčke priročne tudi za brisanje manjših kapljic, ki so po nesreči padle na vašo tipkovnico. Pri tem morate biti malo bolj previdni in nežni, da se delci vate ne primejo na tipkovnico oziroma da ne ostanejo pod tipkami.

Maskara za trepalnice

Maskara za trepalnice ima na koncu ščetinasto krtačko, ki je ravno dovolj ozka, da očisti težko dostopne špranje na tipkovnici. Pred uporabo morate z nje zelo dobro odstraniti kakršno koli barvo in jo osušiti.

key_tapesticky_rect540_lepljivi_in_ozek_kos_papirja_za_tipkovnico.jpg

Lepljivi lističi in ozek trak papirja

Za hitro in enostavno čiščenje ne preveč prašne tipkovnice lahko uporabite lepljive liste iz beležnice ali ozek trak navadnega papirja z vaše mize, ki ga enostavno prepognete. Mogoče bo malo težje doseči vsak kotiček in špranjo, vendar je pripomoček zastonj in ga najdete kar na pisalni mizi.