Kljub milijonarskemu statusu, ki ga je pridelal z lastnim znanjem in iznajdljivostjo, živi Zuckenberg veliko bolj skromno kot številne vidne osebnosti našega časa. Pred kratkim se je s svojim dekletom, Priscillo Chan, preselil v preprosto najeto hišo.

Novi dom blizu poslovnega sedeža

Novi dom milijonarja Marka Zuckenberga leži v kalifornijski soseski Palo Alto. Hiša meri okrog 350 kvadratnih metrov, ima pet spalnic in je za bogataša njegovega kova precej skromno opremljena. Zanimivo je, da je Zuckenberg novo domovanje najel v isti soseski, kjer ima poslovni sedež tudi Facebook. Tu namreč preživi kar šestnajst ur na dan.

Ustanovitelj Facebooka je bil pred nedavnim gost pogovorne oddaje slovite voditeljice Oprah Winfrey, posebej za katero je kameram prvič dovolil vstop v zasebnost svojega doma. Le kratek čas po tem javnem nastopu se je preselil v sedanjo hišo, v katero ni uspelo pokukati še nobenemu mediju. Zato pa so radovedni javnosti fotografije hiše javnosti razkrili Zuckenbergovi novi sosedje.

Skromno življenje spletnega kralja

Mark Zuckenberg se je rodil leta 1984 mami psihiatrinji in očetu zobozdravniku, otroška leta pa je preživel v New Yorku. Znamenito socialno omrežje Facebook  je nastalo v času njegovega študija na Harvardu. Mladi spletni velikan ne da veliko na videz, saj hodi naokoli večinoma v natikačih in vedno istih supergah, njegovo priljubljeno oblačilo pa so majice.

Hišo Marka Zuckenberga si lahko ogledate tukaj.