Dvorec grofa Drakule ‒ 140 milijonov dolarjev

Med najdražje nepremičnine na svetu spada tudi dvorec v nekdaj siromašni Romuniji. Romunija je bila znana po princu Vladu, ki je bil navdih za lik grofa Drakule. Če imate v denarnici 140 milijonov dolarjev, si danes lahko za ta denar kupite njegov dvorec, ki stoji na vrhu pečine v podnožju Karpatov, zgrajen pa je bil leta 1212. Ima 17 soban in prelep pogled na okoliške planine in naravo. Trenutni lastnik dvorca je Dominik von Habsburg, industrijski oblikovalec, ki živi v New Yorku.

drakula_castle_99999999999999999999999.jpg

Vila, v kateri so snemali film Boter ‒ 165 milijonov dolarjev

Ena izmed najdražjih in luksuznih nepremičnin na svetu je vila na Beverly Hillsu, v najbolj znani soseski bogatašev v Los Angelesu. Trinadstropna vila, ki se razteza na 6,5 hektarja, je bila ocenjena na 165 milijonov dolarjev, ima pa 29 sob in 40 kopalnic. Zgrajena je bila že leta 1926 in je nekoč pripadala enemu največjih medijskih magnatov vseh časov - Viljemu Hearstu. Poleg razkošne vile kupcu pripada še šest spremljajočih poslopij, trije bazeni in kinodvorana. Glavni razlog za tako visoko ceno vile je tudi njena filmska preteklost; v njej so snemali veliko število scen kultnega filma Francisa Forda Boter o italijanski mafiji.

Najdražja palača Uptown court – 140 milijonov dolarjev

Glede na to, da je Buckinghamska palača že stoletja prebivališče angleških monarhov, ni na prodaj, če pa imate 140 milijonov dolarjev, se boste morali zadovoljiti s podobno razkošno angleško palačo Updown Court. Po velikosti presega kraljevsko palačo, krasijo jo kar 103 sobe in 58 hektarjev prelepih gozdov in parkov. Bogastvo in razkošje vile potrjujejo tudi 24-karatna zlata tla v knjižnici, z marmorjem tlakovan dovoz do garaž, plesne sobane, igrišča za tenis, skvoš, dvorana za kegljanje, kinodvorana.

1260719915_updown_court_888888888888888888888.jpg

Hiša Donalda Trumpa – 125 milijonov dolarjev

Ameriški milijarder Donald Trump ima v lasti več nepremičnin, najdražja pa je Maison de L'Amitie v Palm Beachu na Floridi, ki je ocenjena na 125 milijonov dolarjev. Pred štirimi leti jo je kupil za skoraj trikrat manj denarja, za okoli 40 milijonov dolarjev. Od takrat jo je renoviral, ji dodal športno dvorano, stekleni rastlinjak in edinstveno zasebno sprehajališče ob obali oceana, tu so še vrtovi in bazeni kot tudi vsa druga pripadajoča oprema.

Smučarska koča v Aspnu – 135 milijonov dolarjev

V Aspnu, enem najmodernejših smučarskih letovišč na svetu, je za vse bogataše pripravljen najdražji ranč; trenutni lastnik je princ Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz, nekdanji ambasador Savdske Arabije v Združenih državah Amerike. Glavna hiša ni prevelika, saj ima 15 sob in 16 kopalnic. Če ste pripravljeni na tako visoko investicijo, boste imeli za soseda najbolj znanega filmskega telesnega stražarja, Kevina Kostnerja.

Eurasia v Rusiji – 100 milijonov dolarjev

Eni najdražjih hiš v Rusiji je ime Eurasia, stoji pa v predmestju Moskve in stane okroglih 100 milijonov dolarjev. Posest ima poleg glavne hiše še nekaj manjših hiš za goste in je predvidena predvsem za počitek, rekreacijo in sprostitev med dolgimi ruskimi zimami.

house_eurazia77777777777777777777777777777777.jpg

Waterfront Estate v Turčiji – 100 milijonov dolarjev

Peta najdražja hiša na svetu, imenovana Waterfront Estate, stoji v Turčiji ob Bosforski ožini, razprostira pa se na samo treh četrtinah kvadratnega kilometra. Ima 64 sob z ogromnimi okni, razkošje hiše pa je dopolnjeno z neverjetno dragimi kristalnimi lestenci, pozlačenimi reliefi in okraski. Poleg vseh detajlov baročnega videza ima hiša tudi edinstven razgled na morje.

Najdražje stanovanje v New Yorku – 70 milijonov dolarjev

Pierre Penthouse je glamurozno prebivališče, ki se razprostira na treh nadstropjih enega najdražjih in najimenitnejših hotelov v neposredni bližini Centralnega parka. V stanovanju za 70 milijonov dolarjev so denimo na voljo sobe s fitnesom in igrišči ter soba z masažno kadjo.

Več najdražjih hiš si lahko ogledate v naši fotogaleriji.