Nemški oblikovalski svet, ustanovljen leta 1953, je danes svetovno središče za odličnost dizajna. Z natečaji, razstavami, konferencami, raziskavami in publikacijami odpira nova obzorja oblikovalcem in predstavnikom pohištvene industrije. Povezava s sejmom IMM, ki vsako leto predstavlja najnovejše smernice v oblikovanju interjerjev, je bila zato logična odločitev. Sejem, ki poteka od 18. do 23. januarja, je postal obvezni cilj izdelovalcev pohištvene opreme, oblikovalcev in novosti željnih obiskovalcev z vsega sveta.

sejem.jpg

Nagrade so podeljene v naslednjih kategorijah: pohištvo, kopalnica, pisarna/delovni prostor, gradbeni elementi, stene/tla/stropi, kuhinja/gospodinjstvo, svetila in tekstil. Letošnji natečaj je zaznamovala odločitev prireditelja, da nagrad ne bo omejil na sodelujoče na sejmu IMM, ampak je bil razpis odprt za vsa podjetja. »Želimo si, da bi nagrada bila v prihodnje še močnejši odsev učinkovitosti in inovativnega duha na trgu pohištva in notranje opreme,« pravi direktor Kölnskega sejma Gerald Böse.

sejem_imm_stoli.jpg

Nagrajence izbira mednarodna žirija oblikovalcev ter predstavnikov oblikovalskih ustanov in medijev, pri tem pa upošteva inovativnost, uporabnost in estetsko vrednost izdelkov. Tokrat je prvič izbrala petnajst dizajnerskih rešitev, ki še posebej izstopajo, in jih nagradila s priznanjem najboljši med najboljšimi (Best of the Best). V pestrem naboru so najrazličnejši izdelki, ki bivanje med domačimi štirimi stenami naredijo udobnejše in prijetnejše: od stolov in svetil do opreme za kopalnico.

Pregled zmagovalcev si oglejte tukaj.