Garderobna omara z drsnimi vrati

V majhnih stanovanjih je prvo pravilo, da vedno poiščemo pohištvo z drsnimi vrati. Ponujajo prav toliko prostora kot klasični modeli omar, razlika je le v njihovem načinu odpiranja. S tem, ko se vrata ne odpirajo navzven, namreč ni več potrebe, da bi pred omaro pustili dovolj praznega prostora.

sliding_door_wardrobe_9.jpg

Vgradna garderobna omara

Skoraj v vsaki sobi lahko najdemo kakšen prostor, kamor lahko vgradimo omaro. Te so posebno koristne, kadar je kakšen kot tako nenavadno oblikovan, da pravzaprav vanj ne moremo postaviti čisto nič drugega. Prednost je tudi, da so na pogled veliko bolj neopazne.

2004_scottsdale_mirrored_bedroom_wardrobe.jpg

Garderobna omara, ki sega do stropa

V majhnem prostoru moramo za shranjevanje izkoristiti vsak mogoč kotiček. Poleg tega pa omara, ki sega do stropa, še ne nabira prahu. V zgornji, težje dostopni del lahko položimo stvari, ki jih ne potrebujemo vsak dan: denimo oblačila, ki ne ustrezajo trenutnemu letnemu času. Povsem spodnji del pa lahko zapolnimo s čevlji.

build_in_wardrobe.jpg

Dobro načrtovanje

Če si lahko privoščite le majhno omaro, je ključno, da dobro premislite, kakšen prostor za shranjevanje pravzaprav potrebujete. Če imate več jaken in oblek, načrtujte večji predel za obešalnike. Če pa imate več puloverjev, hlač in majic, namestite več polic. 

decorative_wardrobe_decor_ideas.jpg

Več idej za priročne omare si oglejte v fotogaleriji.