Amir Sanei pojasnjuje, da je idejo za vrtno hiško, ki jo je poimenoval Wendy, dobil tako, da je v svoji lopi našel nekaj starih oken ter pričel razmišljati, kako bi jih lahko uporabil. Za cel projekt je nato porabil le še okoli osemsto evrov. Nad hiško pa so poleg njegovih otrok zelo navdušeni tudi vsi sosedovi.

2379_2_wendy_house_2big.jpg

Stena je ogledalo, v katerem se odseva vrt

Vrtna hiška Wendy je zelo preprosta, a vseeno lepa. Tri njene stranice sestavljajo okna, le četrta pa je dejanska stena. Na to steno je arhitekt znotraj postavil police, na zunanjo stran pa ogledalo. Takšna izjemno kreativna ideja omogoča, da se v ogledalu odseva sosedov vrt, kar pomeni, da na prvi pogled sploh ne deluje kot stena.

Takšne stvaritve so po eni strani arhitektov hobi, po drugi strani pa želi z njimi premikati meje sodobne arhitekture. Ko je hiško Wendy prijavil na tekmovanje Kraljevega inštituta britanskih arhitektov (RIBA), ki išče najboljše majhne projekte, je bila žirija tako navdušena, da so si jo prišli ogledati kar v živo. Tudi klici novinarjev še vedno niso potihnili. Vseeno pa Wendy na tekmovanju ni dobila prvo nagrado, kar Amirja sploh ne moti. Pravi, da bi namreč veliko njegovih stanovskih kolegov menilo, da je ideja vseeno veliko preveč preprosta. Zato pa je lahko povsem uporabna za prav vsak vrt in žep.