Konstrukcija na 120 metrov visokih stebrih je rezultat najnovejše gradbene tehnologije ter japonskih izkušenj pri gradnji konstrukcij na izrazito vetrovnem območju. Na nosilnih stebrih bo nameščena mehurčkasta instalacija iz med seboj povezanih plastičnih krogel. Mehurčki bodo prikazovali digitalne slike, barvne fuzije in informacije. Oblak bo nekakšna razgledna točka nad olimpijskim parkom.

Gradnja odvisna od dotoka denarja

Prilagodljiva struktura Oblaka je odvisna od denarja ekipe arhitektov. Gradnjo, ki jo prek spleta lahko financira vsak, bodo omogočili tudi oglasi na Facebooku in Twitterju v sodelovanju s spletnima velikanoma Google in You Tube.

Sporočilo, ki ga bo instalacija širila med ljudi v času olimpijskih iger v Londonu, bo neprecenljivo tako za organizatorje kot za udeležence in prebivalce. LED-zasloni bodo vidni iz vseh predelov Londona, informacije pa se bodo sproti osveževale.

Navdušujoča lepota in zabava

Vizualni vtis Oblaka je navdušujoč in prelep, njegova digitalna struktura pa ponazarja digitalizacijo moderne dobe na vseh ravneh.  Zvečer bo Oblak obiskovalcem olimpijskih iger ponujal neverjetno zabavo na nebu: osvetljene krogle bodo oblikovale tridimenzionalni zaslon nad Londonom.

Navdušujoče fotografije Oblaka si lahko ogledate tukaj.