Kljubsodobnejši opremi in ureditvi sob bo hotel vseeno ohranil pridih tradicionalnega Sacherja. Po besedah vodje hotela Elisabeth Gürtler bodo vse sobe tako po velikosti kot po obliki in opremljenosti prilagodili zahtevam luksuznih gostov, nespremenjena ostaja le zunanjost hotela: "Včasih smo imeli velike sobe in majhne kopalnice, danes pa mora kopalnica ustrezati vsem zahtevam – kar ostane, je soba."

kpla.jpg

V moderno opremljenih sobah iz najkakovostnejših materialov bodo obdržali kos ali dva starega pohištva, zgodovinske slike na prenovljenih in sveže prepleskanih stenah ter dragocene kristalne lestence. Vsaka kopalnica bo oblečena v marmor in opremljena tako s prho kot tudi s kadjo, v kopalniško ogledalo pa bo vgrajen televizor. V hotelu obljubljajo, da se tudi po končani prenovi cene za goste ne bodo spremenile.

Navdušuje že od 1876

Hotel Sacher je leta 1876 zgradil Eduard Sacher, sin človeka, ki je ustvaril originalno torto sacher, edinstveno čokoladno torto s tanko plastjo marelične marmelade. Štiri leta kasneje je hotel prevzela njegova 21-letna soproga in mu prinesla sloves po vsem svetu znan še danes. Leta 1934 je vodenje hotela prevzela družina Gürtler, ki je na njegovem čelu še danes.

htlj.jpg

Že od nekdaj je hotel Sacher slovel kot zbirališče aristokratov, politikov, poslovnežev in umetnikov. V knjigo gostov so se vpisali največji voditelji sveta in najpomembnejše osebe v zgodovini – monaški knez Rainier in njegova soproga Grace Kelly, Indira Gandhi, kraljica Elizabeta II, John F. Kennedy ter mnogi umetniki. V njem so prebivali tudi domala vsi hollywoodski zvezdniki, ki so kdaj koli obiskali Dunaj.

Najboljša čokoladna torta na svetu

A vendarle temu ni botrovala le očarljivost hotela – torta sacher je namreč postala najbolj znana čokoladna torta na svetu. Sicer pa je ta kar 50 let starejša kot hotel. Legendarna sladica s kančkom marelične marmelade je nastala leta 1832.

Franc Sacher je bil 16-letni pomočnik na dvoru princa Metternicha, ko so mu nekoč naročili, naj pripravi posebno sladico za zelo posebne goste. Ti so torto naravnost oboževali in tako se je rodila zgodba o sladkem uspehu. Danes jo izvažajo po vsem svetu, vsaka torta je narejena ročno po originalnem receptu Franca Sacherja, ki pa je dobro čuvana skrivnost. 

torta.jpg

Več fotografij si oglejte tukaj!