Cage je tožil svojega nekdanjega poslovnega menedžerja Samuela J. Levina, ker naj ne bi gospodarno ravnal z njegovim denarjem. Zaradi neplačanih davkov (menda gre za več kot 6 milijonov dolarjev) je ameriška davkarija zasegla več igralčevih hiš in jih prodala na dražbi. Zvezdnik filma Slovo od Las Vegasa se je zaradi tega moral dejansko posloviti od igralniškega mesta, kjer je leta 2006 za 8,5 milijona dolarjev kupil razkošno vilo.

Zvezdnik ima rad bogato opremljene domove

cage2.jpg

Igralec je znan po tem, da ima rad udobno in bogato opremljene domove. Hiše si je kupil tudi v Newport Beachu, Venice Beachu, San Franciscu, Middletownu, na Rhode Islandu in v New Yorku, poleg tega je bil ponosni lastnik gradu iz 18. stoletja pri Bathu v Angliji, posestva in gradu iz 11. stoletja v Nemčiji in dveh bahamskih otokov. Cageovo primarno domovanje je bilo posestvo iz leta 1940 na mondenem Bel Airu, ki ga je bil prisiljen prodati za manj kot 15 milijonov dolarjev, kar je polovica prvotno postavljene cene.

Seznam nekdanjih Cageovih domov, iz katerih se je bil prisiljen umakniti, pa je še daljši: zdaj že nekdanji graščak je moral dati na prodaj tudi svoj angleški in nemški grad in dve hiši v New Orleansu. Zlobni jeziki vedo povedati, da zvezdnik zaradi razkošnega načina življenja nosi precejšen del krivde za finančne težave, ki jih sicer pripisuje menedžerju. Nicolas Cage ima poleg bogato opremljenih domov rad luksuzne avtomobile (pred leti je imel 30 avtov in 18 motorjev) in sijajne domače zabave, njegov konjiček pa naj bi bil med drugimi tudi zbiranje skrčenih glav in dinozavrovih lobanj.

Slovo od Las Vegasa pod ceno

cage1.jpg

Zvezdniška domovanja ne gredo več za med kot včasih, se pritožujejo nepremičninski agentje, saj so jih zaradi nezanimanja prisiljeni prodajati močno pod ceno. V tem pa nekateri vidijo priložnost, da domovanja zvezdnikov, ki so jih kupili razmeroma poceni, po koncu gospodarske krize spet dajo na trg po visokih cenah, kot se za takšne hiše z renomejem menda spodobi. To se je zgodilo tudi s Cageovo lasvegaško vilo, za katero je neznani kupec, ki je povedal, da bo v njegovi lasti le tri do pet let, odštel samo 4,9 milijona dolarjev.

Pogled v nekdanjo vilo hollywooskega zvezdnika v Las Vegasu pove, da gre za luksuzno stanovanje. Dvigalo nas popelje na vrh stavbe, od koder se razprostira prelep pogled na okoliške griče »grešnega mesta«. Hiša s sedmimi spalnicami, hišnim kinom in impresivnim zdraviliškim centrom je zavidanja vredna. Prelep vrt krasi razkošen bazen, v garaži pa je shranjenih več kot 16 prestižnih avtomobilov. Nekateri izmed interjerjev v tej velikanski vili  spominjajo že na hotelske rezidence. Za piko na i poskrbijo dragocena umetniška dela in luksuzno pohištvo.

V nekdanjo vilo Nicolasa Cagea lahko vstopite tukaj.