Kakšne so torej naše ideje? Kaj če bi podstrešje spremenili v čudovito kopalnico, spalnico, sobo za goste ...?

Ideje za kopalnico

Če imate morda počitniško hišo, podstrešje v njej pa je neurejeno, lahko tam uredite krasno kopalnico, polno svetlobe. Dodate lahko velika okna, pisane ploščice in toplo barvo na zidove, s čimer boste pridobili prijeten prostor za sproščanje. Za dodatno svetlobo lahko okno namestite prav nad kabino za prhanje.

kopl.jpg

Soba za zabavo

Pri takšnih sobah lahko uporabite neomejeno količino domišljije. Glede na to, da imate kuhinjo, spalnico, dnevno sobo in kopalnico verjetno že v drugih nadstopjih, lahko na podstrešju uredite sobo za zabavo, ki ji dodate hišni kino, mizo za bilijard ali pikado. Tudi v tej sobi ne pozabite na dovolj oken, da bo svetla, vgradite pa lahko tudi drsna vrata (če imate balkon).

biljard.jpg

Če imate dovolj prostora, lahko vanjo postavite nekaj omar, kjer shranjujete sezonska oblačila, za otroke pa uredite poseben igralni kotiček.

Večnamenski prostor

Če ne veste natančno, kako bi uredili “odvečni” podstrešni prostor, ga razdelite na več območij ter na enem uredite spalni prostor, na drugem dnevni, na tretjem pa kopalnico.

pods.jpg

Ne pozabite – preden se odločite za kakršnekoli spremembe ali gradbena dela na podstrešju, pri strokovnjaku preverite, ali so nosilni stebri dovolj močni in sploh primerni za dodatno obremenitev.

Nekaj idej smo za vas pripravili tudi v galeriji fotografij. Oglejte si jo!