Karsten Weigel, Studio Vertijet, Peter Maly, Markus Jehs in Jürgen Laub. To so oblikovalci, ki so poskrbeli, da je v industrijskem oblikovanju to, kar je bila Italija v osemdesetih, pravzaprav Nemčija danes. Za povrh pa so trendi pohištvene industrije združeni še z brezhibnim in dovršenim delovanjem. Za imeni, kot so Bulthaup, Carl Marens in Interluebke, stojijo podjetja, ki se lahko pohvalijo z revolucionarnim pristopom in inventivnim oblikovanjem, ki definira klasiko prihodnosti.

Tradicija in inventivnost

Podjetje Cor, kar po latinsko pomeni srce, ki že od leta 1955 izdeluje oblazinjeno pohištvo, nedvomno prav tako sodi v ta krog. Paradni konj podjetja je zofa Conseta, eden pionirskih modularnih sistemov, ki nosi podpis znamenitega oblikovalca Friedricha W. Möllerja. Conseta je v petinštiridesetih letih, odkar jo izdelujejo, doživela toliko posodobitev, da pravzaprav ni več vprašanja, na katerega ne bi mogla odgovoriti. Zofa za gospodovo kadilnico, damski naslonjač za podeželsko vilo ali kavč za sodobno družino v središču mesta. Ustreže lahko prav vsem željam.

jalis_by_cor_modern_sofas.jpg

Dovršenost in lepota

Sladokusci pa si lahko drznejo preizkusiti tudi oblikovalske dosežke Nuba, Jalis, Kelp ali Cuvert. Ugotovili bodo, da je pred njimi oblazinjeno pohištvo, ki združuje najsodobnejše oblikovanje priznanih mojstrov, kot sta Studio Vertijet ali Karsten Weigel, z dolgoletno tradicijo mojstrske izdelave, najbolj kakovostnimi materiali in osebnim pristopom. Cor je podjetje, kjer izdelajo zofo posebej za vas.

V mesecu aprilu pa so v salonu id:doma na vse Corove izdelke pripravili tudi dvanajstodstotni popust.