Notranjost Unileverja je zasnovana v obliki vertikalne osi. Več med seboj povezanih ravni se odpira v velik atrij, ki je osvetljen s sončno svetlobo. Ta je odprt za obiskovalce, medtem ko so drugi prostori namenjeni zaposlenim, ki prav zaradi odlične arhitekturne zasnove lahko odlično sodelujejo med seboj.

Zdraviliški center, trgovine in kavarna v prvem nadstropju so odprti tudi za obiskovalce. Tako se javne in zasebne površine med seboj prepletajo in nevsiljivo vnašajo v stavbo več energije. Arhitektura je zasnovana tako, da povezanost z naravnim okoljem zagotavlja 1.200 Unileverjevim zaposlenim eno izmed najbolj zdravih delovnih okolij v Evropi.

Varovalna fasada

Zanimiva fasada je zaščitena z "drugo kožo", s posebnimi ETFE-ploščami, ki delujejo kot varovalo pred močnimi zimskimi vetrovi, ki pihajo z bregov reke Elbe. Plastični ovoj je zgradba dobila zaradi varčevanja z energijo, tako da ne bi bilo treba sklepati kompromisov o fasadi iz dvojnega stekla.

Delavcem prijazna poslovna stavba

Konstrukcija izkorišča prednosti pasivnih hiš. Številne steklene površine omogočajo obilno osvetljenost z naravno svetlobo. Kadar je treba, pa naravno svetlobo v stavbi dopolnjujejo LED-sijalke, ki v primerjavi s klasičnimi privarčujejo kar 70 odstotkov energije. Prezračevalniki vnašajo v stavbo velike količine svežega zraka, ki pomaga ohranjati zadovoljstvo in koncentracijo delavcev.

Gledano v celoti velja Unileverjev projekt za enega izmed najbolj trajnostno naravnanih poslovnih kompleksov v Evropi.

Kakšna je videti delavcem prijazna poslovna stavba, si oglejte tukaj.