Načrtujte uporabo prostora

Prednost digitalne televizije je možnost, da jo lahko gledamo iz več različnih kotov. Toda takšna prednost je lahko tudi slabost, saj veliko težje razpostavimo pohištvo tako, da nam nikoli nič ne ovira pogleda. Najboljša ideja je, da se postavite pred televizor ter se ozrete po sobi. Vsako najmanjšo stvar, ki vam nekako ovira pogled, boste morali premakniti.

Poudarite steno za njim

Televizor lahko poskušate uskladiti s prostorom, lahko pa ga tudi spremenite v osrednjo točko prostora. Večina ljudi si pravzaprav želi prav slednje, saj so konec koncev zanj odšteli veliko denarja. To najlažje dosežete tako, da z drugačno barvo prepleskate steno za sprejemnikom, ob njega postavite umetniška dela ali pa ga namestite nad kamin. Če pa želite, da v vaši dnevni sobi ni samo televizor tisti, ki privlači poglede, ga pospravite v omaro, ki se lahko po možnosti celo zapre.

tv_leather_frame_e1287795470709.jpg

Uskladite ga s slikami

Od višine, na katero ste se odločili postaviti televizor, je odvisno, kako lahko okoli njega razpostavite umetniška dela in druge dekorativne predmete. Če sprejemnik postavite na nižjo komodo, lahko zid za njim okrasite s slikami, če pa je televizor pritrjen na steno, je učinek z dodanimi slikami lahko veliko preveč nametan, saj ekran pravzaprav z njimi ves čas tekmuje. Sicer se v večjih prostorih bolj obnese namestitev na steno, v manjših pa postavitev na komodo.

Zasnujte arhitekturno nišo

Če imate visoke stropove, je dobra ideja postavitev umetniških del nad televizorjem. Toda slike naj bodo čim bolj enostavne in abstraktne. Umetniška dela, ki so preveč realna, namreč ves čas odvračajo pozornost. Če je višina vaših stropov standardna, vendar pa imate televizor postavljen ob dolgi steni, lahko v njegovi ravnini ob vsaki strani razobesite manjše slike ali uokvirjene fotografije. Če načrtujete novogradnjo in bo vaš sprejemnik pripet na steno, pa si lahko zamislite tudi posebno arhitekturno nišo.

plasma_tv_screen_living_room_inspiration_idea.jpg

Televizor ne sme biti prevelik

Še preden se odločimo, katero televizijo bomo kupili, je dobro premisliti, kako jo bomo pravzaprav vključili v prostor. Zapomnite si, da manjša soba potrebuje manjši televizor. Če je ta namreč prevelik za določen prostor, vam lahko povzroči glavobol, pa tudi sicer ne boste imeli dobre slike, saj od njega ne boste dovolj oddaljeni.

Več idej za pravilno in kreativno umestitev televizorja v svoj prostor lahko dobite tudi v naši fotogaleriji.