Idealno hišo našla na otoku Martha's Vineyard

Igralka Meg Ryan ima tudi resnejšo plat, ki do izraza pride predvsem v njenem domu. Zaradi igralske kariere in z njo povezanimi selitvami je zamenjala že veliko stanovanj in hiš. Trenutno živi v hiši ob plaži na znanem letoviškem otoku Martha's Vineyard južno od Cape Coda v Novi Angliji. »Počutim se, kot da prenavljam hiše že vse življenje,« pravi Ryanova. »Prenavljala sem apartmaje, podstrešja, brunarice v Montani; v številnih mestih sem že živela. Neprestano trgam strani iz revij in iščem navdih. Ideje najdem povsod: v prijateljevi kuhinji ali hotelski avli.«

Med iskanjem novega doma zase in za svoja dva otroka je obiskala tudi Martha's Vineyard, kjer se je zaljubila v velike cedre in veliko dvorišče. Okolica je bila popolna, hiša pa povsem v razsulu. Pri preurejanju prostorov in opremljanju doma ji je pomagala oblikovalka Marsha Russel. Celoto sta razdelili v manjše prijetne prostore, kuhinja je ločena od dnevne sobe, prav tako sta ločeni kopalnica in igralkina spalnica. V zgornjem nadstropju so igralnica za otroka, računalniški kotiček in drugi prostori.

Zračen ambient s sodobnimi in starinskimi detajli

Kljub razdrobljenosti prostora pa je ambient zračen, saj sta betonsko steno marsikdaj nadomestili s stekleno površino, ki v prostor vnaša obilje naravne svetlobe. Dekoracija stanovanja je odeta v zmes sodobnih in starinskih detajlov: luči, pohištva, materialov, vijolične odtenke… »Všeč mi je tako imenovana brutalna eleganca, ki jasno opredeljuje obliko in funkcijo,« pojasnjuje Meg Ryan.

V hišo Meg Ryan lahko pokukate tukaj.