Sodobni slog življenja briše meje oziroma stene med namensko določenimi prostori v stanovanju. Dom postaja prostor, kjer lahko zadihate s polnimi pljuči ter občutite vizualno svobodo. Odprt prostor se pojavlja kot arhitekturni prostorski koncept, ki povezuje dnevno sobo s kuhinjo in sosednje sobe v en velik prostor oziroma skladno celoto. To je odgovor na pritiske vsakdanjega občutka raztrganosti na različne prostore.

Prostori so lahko med seboj povezani vertikalno ali horizontalno skozi etaže ali z galerijo. Ves prostor je razdeljen na posamezne bivalne dele za različna življenjska opravila, ki pa so funkcionalno združeni.

Prostor naj bo harmonična celota

odprti1.jpg

Prostor je tako občutno večji in svetlejši pa tudi zračen in prijeten. Odprt prostor osvobaja in odpira meje. Je odgovor na želeno svobodo v življenju in trend, ki se lahko le še bolj razvije. Prostor pa seveda mora biti uporabno in estetsko usklajen, da deluje kot harmonična celota.

Elementi naj bodo v prostoru porazdeljeni tako, da naloge enega dela prostora ne bodo ovirale nalog drugega dela. Komunikacija med njimi pa mora teči brez omejevanja. Ker sta središče dogajanja v domu kuhinja in dnevna soba, zato je edino smiselno, da so se meje med tema prostoroma porušile.

Uporabnost odprtega prostora

odprti2.jpg

Odprt prostor vam nudi brezmejno število možnosti kreativnega izražanja. Dovolj je svetel, da se lahko poigrate tudi z barvami, vendar pazite na usklajenost. Prav tako je odprt prostor zelo uporaben, ko vas obiščejo gostje, ki nameravajo pri vas prespati. Dnevna soba namreč nima sten in tako ni omejena s številom pomožnih ležišč.

Če iščete novo stanovanje, vsekakor izberite odprt prostor, saj vam omogoča izpolnitev vseh želja, se prilagaja vaši osebnosti ter ustvarja prostorske možnosti, ki bodo zadovoljile vse vaše funkcionalne in estetske zahteve.