Zid(ove) osvežite z novimi barvami

Če se vam takšen projekt zaradi finančne stiske zdi nemogoč, lahko veliko spremembo storite že, če prebelite zidove sobe. Tako oboste z minimalnim vložkom dobili velik učinek. Priporočamo nanos toplih barvnih odtenkov, kot so svetlo rjava, rumena, oker, oranžna, rdeča… Če boste prebarvali le en zid v prostoru, v katerem preživite največ časa, boste spremenili dojemanje te sobe, hkrati pa boste osvežili ves dom.

dne.jpg

Barve in vzorce povežite v skladno celoto

Enostaven način za osvežitev in preureditev doma so dekorativne tkanin. To so lahko prevleke na postelji ali sedežni garnituri ali okrasne blazine, ki jih porazdelite po stanovanju – stolih, foteljih ali kavču. Dekorativne tkanine lahko uporabite tudi za zavese in okna, a pazite, da z njimi ne boste dnevni sobi preprečili dostop do sobe. Barve in vzorce povežite v skladno celoto in videli boste, da bo vaš dom dobil novo in prijetno ozračje.

Preproga naj bo drzna

Tla boste najlažje popestrili z različnimi preprogami. Raje kot velike izberite majhne ter jih položite pod mizo v dnevno sobo ali jedilnico, lahko pa tudi v spalnico pred posteljo. In nikar naj vas ne bo strah malce tvegati – posezite po drznih vzorcih in barvah ter nenavadnih materialih in dolžini niti.

dining.jpg

Umetniki ste lahko tudi sami

Če so vas prazni zidovi začeli dolgočasiti, jih popestrite z umetniškimi slikami, skulpturami, mozaiki ali osebnimi fotografijami. Umetniki ste v tem primeru lahko tudi sami – poigrajte se z ostanki različnih materialov in ustvarite edinstveno umetniško delo.

S svetilkami do novega vzdušja v sobi

Spremembe lahko dosežete tudi s spremembo razsvetlitve Nove svetilke imajo dekorativno vlogo, v večernih urah pa bodo zagotovo ustvarile popolnoma drugačno atmosfero doma, ki jo lahko spreminjate z nastavitvijo svetlobe.

lampa.jpg

Spremenite postavitev pohištva

Če si trenutno resnično ne morete privoščiti nikakršnih sprememb, ki vključujejo dodatne stroške, enostavno spremenite postavitev pohištva v prostoru. Poleg tega dobro razmislite o vseh predmetih in kosih pohištva, ki jih imate v sobi – so res pomembni ali le zavzemajo prostor? Prostor lahko tako osvobodite vseh odvečnih stvari ter ustvarite "nov", prostornejši in prijetnejši ambient.