Na ogled hiša za petčlansko družino

Hiša, ki meri 136 kvadratnih metrov, je široka 7,78 metra in 10,78 metra ter ima 1,2-metrski kolenčni zid. Stoji na okoli 600 kvadratnih metrov veliki parceli. Dnevni in servisni prostori so v pritličju, spalni prostori pa v mansardi. V sklopu spalnice za starše je umeščena tudi garderobna soba. Vgrajena so okna lesena okna s trislojno zasteklitvijo. Energijsko varčnost objekta poleg konstrukcijskega sistema Jelovica zagotavljata tudi ustrezen prezračevalni sistem in toplotna črpalka.

Hiša je tik pred vselitvijo, z že vgrajeno kuhinjo, vgradnimi omarami Akron in gotovim hrastovim parketom. Investitor in Jelovica hiše sta pogodbo podpisala v začetku aprila 2010. Gradbeno dovoljenje je bilo izdano konec avgusta, septembra pa sta potekala izkop in priprava temeljne plošče. Hišo je Jelovica iz proizvodnje odpremila v začetku oktobra 2010 in jo postavila v dveh dneh. Hiša je bila ključ dokončana sredi marca letos.

Vitalna hiša, ki krepi življenjsko moč

jelovica_vitalna_hisa.jpg

Jelovica Hiše je v sodelovanju z Arhitelje Arhitekti na letošnjem sejmu Dom predstavila Vitalno hišo, oblikovano in narejeno iz materialov, ki krepijo življenjsko moč tistih, ki živijo v njej. Pri projektu oblikovanja vitalne hiše je arhitekte zanimal predvsem pojem vitalnosti (živosti) - vitalnost uporabljenih materialov, oblik, tlorisnih razporeditev, vode in zraka v hiši.

V Jelovici hiše, ki ima več kot šestdesetletne izkušnje z izdelavo različnih oblik in velikosti hiš, so se osredotočili na naravne materiale za vitalnost in izvedbo oblik za pretok energij v skladu s kitajsko modrostjo feng šuj. Nastala je zelo zanimiva hiša, ki je prilagodljiva po velikosti in individualnih zahtevah. S ponudbo Vitalne hiše Jelovica razširja ponudbo tudi za najbolj zahtevne naročnike.