Razpoloženjsko opremljanje je eden glavnih trendov na trgu, napoveduje v svoji potrošniški študiji 2020 berlinski institut Zukunftinstitut. V skladu so to usmeritvijo bodo morali biti izdelki v prihodnje še bolj spodbujajoči za čutila in čustva potrošnikov. In kje lahko obiskovalci dobijo boljšo izkušnjo tega občutka, kot prav na razstavi Pure, kjer bo več kot tristo razstavljavcev predstavilo ekskluzivne dizajne, ki bodo zagotovo pritegnili njihovo pozornost.

1kinnasand.jpg

Med razstavljavci bo tudi švedsko podjetje Kinnasand, ki je za svojo kolekcijo Colours Unlimited v kategoriji tekstila prejelo nagrado Interior Innovation Award - mednarodno priznanje za dizajn, inovacije in izjemne produktne koncepte. Vsi letošnji prejemniki te nagrade (razdeljeni so v kategorijah pohištvo, kopalnice, pisarna/delovno mesto, gradbena oprema, stene/tla/stropi, kuhinje/gospodinjstvo, svetila in tekstil) bodo predstavljeni na posebni razstavi Bulvar inovacij.

kinnasand3.jpg

Kinnansand je žirijo izvedencev prepričal z inovativno tekstilno kolekcijo Colours Unlimited, ki omogoča individualni oblikovalski pristop in neomejene barvne različice. Kupci lahko izbirajo med negorljivimi tkaninami, ki so glede na uporabnost prozorne, polprozorne, goste ali polgoste in jih uporabijo kjer koli v interjerju. Podjetje bo na razstavi Pure prikazalo tudi svojo najnovejšo kolekcijo Reset 2011. Izdelovalec opisuje novo paleto tkanin kot čisto in izvirno, pri čemer materiali, tehnike tkanja in obdelava odražajo umetnost oblikovanja tekstila.